avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - legea 319/1944 ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - legea 319/1944 ?

Vin la succesiune la concurenta cu tatal meu si fratele meu.Conf. L.319/1944 - tatal meu(sotul supravietuitor) are !/4 si restul se imparte in mod egal la copii. Deci tatal are 25% si noi,copiii- 75%. E corect, asa se aplica legea? Multumiri pt. info.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:36, 2 Decembrie 2010
Corect.Cotele sunt cele inicate de dvs. si se aplica la partea apartinand mamei.
buna seara.
1. daca masa succesorala este formata din bunuri proprii ale mamei decedate, sotul supravietuitor va culege doar 1/4 din bunurile ce formeaza masa succesorala .
restul se cuvine descendentilor, in mod egal.
2. daca masa succesorala este formata din bunuri comune ale sotilor, sotul supravietuitor va culege 1/4 din partea defunctei , restul se cuvine descendentilor.
la cota de 1/4 ce se cuvine sotului, se adauga si cota sa de 1/2 .
deci sotul supravietuitor va avea in final, in aceasta situatie, 1/4+1/2.
ati calculat corect. dvs impreuna cu fratele veti culege 3/4 din averea ce a apartinut mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Intrebare: cote de participare la masa succesorala legalmgm legalmgm Buna ziua, Intrebare la Dvs, stimati colegi: Sotia (in prezent decedata) si sotul supravietuitor au avut un bun imobil cumparat de ei doi in timpul ... (vezi toată discuția)