Buna ziua,
Intrebare la Dvs, stimati colegi:
Sotia (in prezent decedata) si sotul supravietuitor au avut un bun imobil cumparat de ei doi in timpul casatoriei, cu aport egal.
Defuncta avea dintr-o casatorie precedenta, un fiu legitim (neinfiat de sotul supravietuitor).
Care sunt cotele la care au drept de mostenire sotul supravietuitor si fiul din prima casatorie din masa succesorala a defunctei?
Cu stima,
Raportat la masa succesorala a defunctei (in care intra numai 1/2 din acest bun comun) sotul supravietuitor are o cota de 1/4 conform art. 1 din Legea nr. 319/1944, iar descendentul (fiul legitim) cota de 3/4 conform art. 669 cod civil.
Cotele de 5/8, respectiv 3/8 sunt referitoare la cota din bunul comun ( din care sotul supravietuitor are 1/2 reprezentand partea sa din bunul comun, la care se adauga cota de 1/4 mostenita din partea sotiei, si rezulta 5/8). Restul este al fiului.
Mostenire
hadasssa
Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la un certificat de mostenitor care spune asa:
De pe urma defunctului X decedat la data de 4 nov 1990, au ramas ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
RadoiRamona
buna ziua,
am un certificat de mostenitor(decesul tatalui) care contine urmatoarele date:de pe urma decesului tatalui meu a ramas un apartament de doua ... (vezi toată discuția)