Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la un certificat de mostenitor care spune asa:
De pe urma defunctului X decedat la data de 4 nov 1990, au ramas urmatoarele bunuri si urmatorii mostenitori astfel:
MASA SUCCESORALA:
Bunuri imobile: Jumatate, cota indiviza, dintr-o casa de locuit si din constructiile gospodaresti anexe, precum si terenul in suprafata de 600 mp. Defunctul a dobandit asta din locuinta prin construire in timpul casatoriei cu sotia supravietuitoare, pe terenul acestuia dobandit ca zestre de la parinti de peste 40 de ani.
Restul de 1/2 parte din averea de mai sus (locuinta) formeaza cota de bun comun a sotului supravietuitor.
MOSTENITORI:
Cf Legii 319/1944 A.C. in calitate de sotie supravietuitoare cu cota legala de 1/4 parti, sau cu bunurile de mai sus, cf art 669 din CC.
A.V. in calitate de fiu cu cota legala de 3/4 parti sau bunurile de la pct de mai sus.
Va rog sa imi explicati si mie acest act, ce drept are A.C si A.V.
Daca s-a construit pe terenul defunctului, nu ar trebui s-ai revina 3/4 din totalul terenului lui A.V, fiului mostenitor? Si sotiei supravietuitoare sa-i revina numai 1/4 din totalul terenului?
Nelamurire
RadoiRamona
buna ziua,
am un certificat de mostenitor(decesul tatalui) care contine urmatoarele date:de pe urma decesului tatalui meu a ramas un apartament de doua ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am
catalina45
buna ziua. sotul meu a decedat si mostenitori sunt ficele din prima casatorie si eu. insa, in actele apartamentului si autiturismului nu este si numele meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
kero
Sotul supravietuitor este amenintat de fratii sotiei defuncte sa vanda garsoniera si sa le dea 1/2 din garsoniera proprietate comuna cu defuncta sotie. In ... (vezi toată discuția)