avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

buna ziua,
am un certificat de mostenitor(decesul tatalui) care contine urmatoarele date:de pe urma decesului tatalui meu a ramas un apartament de doua camere:
imobile:cota-parte indiviza de 1/2(jumatate)din dreptul de proprietate asupra apartamentului situat in ....apartamentul a fost dobandit de defunct ,in timpul casatoriei,prin contributie comuna si egala cu sotia sa,astfel cum rezulta din continutul actelor prezentate de parti.cealalta jumatate din apartament constitue cota de bun comun a sotiei supravietuitoare.
natura succesiunii:legala,conform art.1 din legea nr.319/1944 si art.669 cod civil
au calitatea de mostenitoare:
-sotia ,pentru cota de 1/4(o patrime)din masa succesorala
-fiica ,pentru cota de 3/4(trei patrimi)din masa succesorala

va rog sa-mi spuneti cine are drepturi mai mari asupra acestui apartament
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 10:29, 27 Septembrie 2012
mama dumneavoastra detine o suprafata mai mare din apartament adica: 1/2 ( jumatate ) dobandita prin contributia adusa la achizitionarea apartamentului si 1/4 ( un sfert ) din jumatatea sotului defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mostenire hadasssa hadasssa Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la un certificat de mostenitor care spune asa: De pe urma defunctului X decedat la data de 4 nov 1990, au ramas ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)