avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... infiintare asociatie familiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

infiintare asociatie familiala

as dori sa stiu daca infiintand o asociatie familiala am dreptul de a angaja alte persoane in afara membrilor familiei,daca pot avea mai multe domenii de activitate pe aceeasi asociatie si ce acte imi trebuiesc pentru a o infiinta.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 2 Decembrie 2010
intreprinderea individuala va da acest drept
1. Intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca.

2. Intreprinderea familiala se constituie printr-un acord de constituire, incheiat de membrii familiei in forma scrisa, ca o conditie de validitate. Acordul de constituire va stipula numele si prenumele membrilor, reprezentantul, data intocmirii, participarea fiecarui membru la intreprindere, conditiile participarii, cotele procentuale in care vor imparti veniturile nete ale intreprinderii, raporturile dintre membrii intreprinderii familiale si conditiile de retragere, sub sanctiunea nulitatii absolute.

3. Gasiti aici documentele necesare inregistrarii unei intreprinderi familiale la Registrul Comertului
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa adaug ca titular pe cineva ContSters78669 ContSters78669 DETIN UN II ( INTREPRINDERE INDIVIDUALA ) PE ACTE FIIND TRECUT DOAR EU,AS DORI SA-L TREC PE ACTE SI PE BAIATUL MEU. SE POATE ? NU AS DORI SA SCHIMB ACTELE ... (vezi toată discuția)
Procente participare in intreprindere familiala cotmro cotmro in cadrul unei intreprinderi familiale cu 2 asociati, care sunt procentele limita pentru fiecare dintre asociati ? Se poate ca unul din asociati sa aiba 100% ... (vezi toată discuția)
Pfa sau intreprindere familiala? Cygni7 Cygni7 Buna ziua, doresc sa desfasor urmatoarele tipuri de activitati si nu stiu ce este mai bine sa aleg, care sunt avantajele pfa-ului vs intreprindere familiala in ... (vezi toată discuția)