avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau intreprindere familiala?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau intreprindere familiala?

Buna ziua, doresc sa desfasor urmatoarele tipuri de activitati si nu stiu ce este mai bine sa aleg, care sunt avantajele pfa-ului vs intreprindere familiala in cazul meu:
-comert pe internet in calitate de intermediar intre clienti si magazine online din strainatate (imbracaminte, incaltaminte, carti, jucarii, produse de puericultura, produse bio)
-comert in gradinite, scoli sau alte institutii (tot de la magazinele online respective) cu standuri mobile

Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Cygni7, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:30, 28 Martie 2011
Deosebirea principala intre aceste 2 forme este ca in cazul Intrepriderii Familiale pot desfasura activitate 2 sau mai mulţi membri ai unei familii.
OUG nrr. 44/2004 la art.29 prevde: (1) Întreprinderea familială se constituie printr-un acord de constituire, încheiat de membrii familiei în formă scrisă, ca o condiţie de validitate. Acordul de constituire va stipula numele şi prenumele membrilor, reprezentantul, data întocmirii, participarea fiecărui membru la întreprindere, condiţiile participării, cotele procentuale în care vor împărţi veniturile nete ale întreprinderii, raporturile dintre membrii întreprinderii familiale şi condiţiile de retragere, sub sancţiunea nulităţii absolute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie familiala elenadima2009 elenadima2009 as dori sa stiu daca infiintand o asociatie familiala am dreptul de a angaja alte persoane in afara membrilor familiei,daca pot avea mai multe domenii de ... (vezi toată discuția)
If sau af, eu investitor cealalta persoana administrator? raul83 raul83 Daca deschid o IF sau AF pot specifica ca eu sunt investitorul pt ca toata investitia este doar a mea si cealalta persoana este doar administrator? In cazul ... (vezi toată discuția)
Asociatia familiala mihaela 94 mihaela 94 as vrea sa imi deschid un magazin pe asociatie familială si daca se poate sa primesc fonduri pt acest lucru si ce trebuie sa facem pt a deschide o mica ... (vezi toată discuția)