avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani pre-contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani pre-contract

In data de 15 februarie 2008 am semnat un pre-contract de vinzare cumparare pt un imobil. Cumpararea urma sa se faca printr-un credit ipotecar pt care aveam deja pre-aprobare. La dosarul cu acte banca a mai cerut ulterior o copie dupa o sentinta de divort, iar serv juridic al bancii nu imi da OK pe acte deoarece pe sentinta nu scrie "definitiva si irevocabila", ci doar "definitiva de la data de 17.02.19...." (ultimele 2 cifre nu se mai inteleg). :((
Intrebarea mea este: pot sa recuperez banii pe care i-am platit ca avans? :-/

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela Brudaru , Alte profesii 15:46, 6 Martie 2008
Depinde ce scrie in contract la neexecutarea obligatiei de a incheia actul de vanzare-cumparare. De regula se prevede ca promitentul cumparator pierde avansul.

Acum totusi nu inteleg de ce nu vreti sa luptati putin ca sa obtineti creditul. Motivul bancii e stupid!
Multumesc pt raspuns! Pai ma lupt cit pot, dar ma gindeam la situatia cea mai rea.
Juristii de la banca m-au sfatuit ca proprietarul sa mearga cu sentinta civila la tribunalul unde s-a pronuntat divortul si sa se aplice mentiunea "irevocabil". Aveti idee cit dureaza procedura asta? #-o

E atit de simplu...Mergeti la arhiva Judecatoriei unde a avut loc divortul si cereti o copie dupa acea hotarire. Poate ca intre timp ea a devenit definitiva si irevocabila si atunci veti avea inscrisul solicitat de banca. B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre o hotarire definitiva si una irevocabila ratataru ratataru Buna ziua Am si eu o problema si doresc sa ma sfatuiasca si pe mine cineva. Parintii mei au divortat in anul 1982, casa a ramas mamei conform hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)
Se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu? AlinaMoldovan AlinaMoldovan as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata \"locuinta proprietate personala\" atita timp cit ea este inca in ... (vezi toată discuția)