avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Desfiintare fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Desfiintare fundatie

Am o fundatie (ONG) fara patrimoniu si datorii si doresc sa o desfiintez. Ce trebuie facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: allex64 , utilizator 12:48, 19 Februarie 2011
Adresati o cerere in acest sens Judectaoriei la care s-a infiintat , semnata de toti asociatii ,
Faceti un minim efort si cititi cap.IX (dizolvarea si lichidarea) al Ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. In principiu, fundatia se poate dizolva de drept sau pe cale judecatoreasca, in conditiile prevazute in norma indicata. In acelasi act normativ se prevede si modul lichidarii fundatiei precum si modul de stabilire a lichidatorului, in functie de situatia in temeiul careia se face dizolvarea.
prodiamant a scris:

Adresati o cerere in acest sens Judectaoriei la care s-a infiintat , semnata de toti asociatii ,

Revin si va sfatuiesc sa studiati si art.58 si 59 raportate la art.56 alin.(1) din OG 26, pentru ca o simpla "cerere semnata de toti"...fondatorii:), neintemeiata corect si legal va poate fi si respinsa! Ordonanta o gasiti pur si simplu pe google, iar articolele vi le-am indicat deja.(pe langa cele aratate va puteti uita si pe art.14 si 15 din acelasi act normativ)
Succes!
nu doriti sa donati fundatia ? va rog trimiteti un raspuns pe e-mail la adresa relu37@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va invitam sa postati Admin Admin Probleme legate de Infiintarea, actele necesare, activitatile permise de lege, administrarea activitatii, desfiintarea si orice alte probleme legate de ... (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Dizolvare(lichidare) ong vintila catalina vintila catalina DACA ASOCIATIA NU A AVUT PATRIMONIU (BUNIRI MATERIALE ) DE NICIUN FEL , TREBUIE SA MAI ANGAJEZ LICHIDATOR PRIN HOTARAREA ADUNARII GENERALE ? ASOCIATIA NU A ... (vezi toată discuția)