avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un eventual partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un eventual partaj

Acum doi ani(in timpul casatoriei) am achizitionat un teren prin credit bancar, pe care era construita o casa din lemn, care figura ca si anexa agricola. Am demolat-o, am construit o alta casa(ne-a costat peste 150.000 de euro), dar fara proiect si autorizatii(sotul meu a refuzat, spunand ca nu vrea sa platim bani statului , pentru nimic ). Acum, datorita unor neintelegeri, el mi-a spus ca daca divortez nu pot primi nimic din casa, deoarece casa , pur si simplu, nu exista, iar procesul de intabulare ar fi pentru mine, practic imposibil(este totusi o nelegalitate). Cata dreptate are?
Cel mai recent răspuns: calin_ci , utilizator 19:03, 2 Decembrie 2010
nu are dreptate, casa exista, iar asta poate fi constatat prin expertiza. deci stati linistita :)
Nu poate nega existenta unui imobil chiar daca este contruit fara avizele necesare.Intrati in legalitate urmand ca in cazul unui divort, sa faceti partaj.Amenzile pentru constructii fara autorizatii sunt destul de mari.Chiar daca nu divortati trebuie sa intrati in legalitate.Primaria poate primi o sesizare sau se poate autosesiza.
As avea o intrebare ...in caz de divort....o parte din mobila din casa a fost cumparata sau facuta de sotie inainte de casatorie .....la partaj ea vrea sa imi ceara sa io platesc .....dar mie nu imi trebuie .....ea spune ca ii mobila personificata de nu este decit cea de bucatarie .....apartamentu este al mamei mele ea doar neo lasat sa stam in el .....care credezi ca va fi decizia cu mobila ..va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
calin_ci, utilizator
calin_ci a scris:

As avea o intrebare ...in caz de divort....o parte din mobila din casa a fost cumparata sau facuta de sotie inainte de nunta deci inainte de casatorie.....la partaj ea vrea sa imi ceara sa io platesc .....dar mie nu imi trebuie .....ea spune ca ii mobila personificata desi nu este decit cea de bucatarie .....apartamentu este al mamei mele ea doar neo lasat sa stam in el .....care credezi ca va fi decizia cu mobila ..va multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
calin_ci, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma ajutati sa inteleg la ce bunuri trebuie sa fac partaj in cazul meu. am terminat divortul in 18.06.2012 .diinainte de casatorie fostul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ... Ion Demian Ion Demian Bună ziua , am divorțat după 10 ani de căsătorie și nu ne înțelegem la partaj . În urma cu 4 ani mi-am vândut casa pe care o aveam cumpărată cu ... (vezi toată discuția)
Partaj nutica nutica Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Divortul s-a pronuntat acum 10 ani. Nu s-a facut partaj. Avem o locuinta pe numele ambilor soti. Cum ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)