avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... instituire sechestru asigurator pe conturile de la CEC ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

instituire sechestru asigurator pe conturile de la CEC BANK

La cererea partii vatamate intr-un proces de vatamare corporala grava (art.182 c.pen), pentru instituirea sechestrului asigurator pe conturile inculpatului de la CEC BANK, instanta considera in incheierea de sedinta, ca fiind intemeiata cererea si dispune ca executorul judecatoresc sa duca la indeplinire prevederile incheierii. Totodata in incheiere se mentioneaza faptul ca procurorul este de acord cu cererea si se invoca art. 163 si 164 cod. proc pen. Executorul primeste incheierea, dar mai cere o incuviintare la judecatorie pt. a pune in aplicare prevederile incheierii. Este corect? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: focus10 , utilizator 13:28, 3 Decembrie 2010
Da este corect. Sechestrul doar garanteaza executarea unei eventuale obligatii, dar nu va ie nimeni banii acum, in aceasta faza!
Vedeti ca incheierea respectiva se poate ataca separat cu recurs. Nu ati vb cu avocatul dvs? Nu ati facut recurs? Poate se schimba situatia in instanta de control judiciar!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
va multumesc pt. interes,dar vin cu precizarea ca eu sunt partea vatamata si am interes sa se puna sechestru pe conturile inculpatului. Ideea este urmatoare, daca in incheiere instanta a dispus clar ca executorul trebuie sa duca la indeplinire masura sechestrului asigurator, de ce executorul mai trebuie sa ia incuvintare din nou de la judecatorie pentru aceasta. Cu alte cuvinte sa ia incuviintare la incuviintare? Greseste executorul?Aceasta era intrebarea. Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre sechestru andrada_sb andrada_sb In cazul in care un executor bancar, inainteaza instantei o cerere de executare silita impotriva unui debitor( prin care solicita predarea unei masini si ... (vezi toată discuția)
Cum contest incuvintarea executarii silite?? bvflorin bvflorin Executorul a obtinut incuviintarea executarii silite a unui BO. In paralel se desfasoara un alt proces in recurs la aceasta investire, intru-cat BO-ul a fost ... (vezi toată discuția)
Calea de atac a unei incuvintari la executare silita admisa in parte codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Mi s-a admis in parte incuvintarea la executarea silita, restul cererii fiind respinsa. Daca am facut apel la incuvintare, in codul de proc.civ. ... (vezi toată discuția)