Intrebarea mea este daca imi poate explica cineva clar ce penalitati poate suporta salariatul care nu isi respecta clauza de fidelitate, avand in vedere ca formularea din actul aditional la CIM este urmatoarea :
" in cazul in care salariatul reziliaza CIM inauntrul termenului de 2 ani prevazut la art.1 ( adica se obliga sa lucreze cel putin 2 ani de la data ultimului curs ) , se angajeaza sa ramburseze toate cheltuielile suportate de angajator, proportional cu timpul neservit in folosul acestuia".
Concret, cum se face calculul ?
Da, dar "toate cheltuielile suportate de angajator" se refera doar la cele de formare profesionala ? Adica : diurna, cazare, cost curs, etc.... sau mai poate fi si altceva ? Se pot cere alte sume, cum ar fi productia nerealizata pe perioada cat nu mai lucreaza ?
Fiecare "socotitor" face calcule dupa cum ii iasa lui mai bine.
Totul este numai sa se si potriveasca cu realitatea si sa fie precum e specificat in actul aditional la contract.
Cred ca e bine sa intrebati direct pe angajator:
Cat va datorez pentru cheltuielile facute in folosul meu ( daca nu ati specificat aprioric in prin act aditional ) .
Apoi sa va intrebati singura :
E rezonabil , e mult , e putin ?
Daca considerati ca e mult sa cantariti:
Cati nervi, timp si bani va costa in plus un " razboi " cu angajatorul pentru o lectie de corectitudine ?
Daca raspunsul e ca merita "pac la razboiu" daca nu dati cat cere in conditiile concrete pe care le aveti.
Draga Oana72,
am inteles ca ai semnat un act aditional prin care esti de acord, ca in cazul in care parasesti societatea din motive imputabile tie in interiorul termenului de 2 ani de la finalizarea acestuia, vei achita contravaloarea cursurilor de scolarizare.
Am o mare curiozitate : cursurie de formare profesionala pe care l-ai urmat ce durata au avut si cine a fost initiatorul si organizatorul lor ?
Angajament de plata
elam
buna ziua!
o societate comerciala vrea sa califice,(pe cheltuila firmei), un numar de 10 muncitori necalificati in diferite meserii; dar, totodata, societatea ... (vezi toată discuția)