Buna ziua,
Am solicitat rezilierea unui abonament Vodafone pt. internet dupa ce am constatat ca zona in care urma sa-l folosesc nu avea acoperire.
Raspunsul a fost urmatorul:
Am luat cunostinta de problemele de retea cu care va confruntati in zona mentionata de dumneavoastra. Regret ca, pentru moment, serviciile furnizate de compania noastra in zona mentionata nu se ridica la standardele pe care ni le-am impus. Cererea dumneavoastra a fost inregistrata de catre departamentul implicat in procesul de extindere si imbunatatire a retelei si se va actiona in functie de planul de dezvoltare a acoperirii Vodafone si de particularitatile zonei. Mentionez ca anumite intarzieri in finalizarea acestui proiect pot fi generate si de alti factori de care suntem legati (lucrarile in reteaua de fibra optica, aprobari de constructii, etc.).
Referitor la cererea dumneavoastra de reziliere va reamintesc ca deconectarea unui abonament aflat sub perioada contractuala presupune achitarea unor taxe de reziliere inainte de termen, informatii asupra carora ati fost de acord la momentul prezentarii contractului.
Intrebare: legal, este nevoie sa achit taxa de reziliere inainte de termen? Parca, prin vara, a aparut o reglementare care nu impunea o astfel taxa.
Va multumesc,
G.Dragu
In conditiile in care zona nu poate fi folosit din motive ca operatorul nu poate asigura calitatea, trebuie sa le cereti sa inlature aceasta stare de fapt. (Exact ca si la o marfa cu un defect). Daca nu fac aceasta int-un termen “civilizat” sunt obligati sa va accepte rezilierea cu incetarea imediata. Este dreptul d-voastra legal sa reziliati cu incetarea imediata atunci cand comerciantul nu isi respecta obligatiile contractuale sau le modifica in sensul modificarii pretului sau calitatii prevazute. O taxa de reziliere este ilegala, rezilierea este datorata neindeplinirii din culpa comerciantului.
In plus aveti chiar de la comerciant confirmarea calitatii proaste.
Dati-le termen, comunicatile ca taxa este ilegala (indiferent daca este fixa sau variabila), ei nu isi respecta obligatiile contractuale.