Exista o ordonanta prin care in timpul concediului de maternitate suma celor 6 salarii brute se plafoneaza la 12 salarii minime pe economie respectiv 7200 lei???????
Ma refer la faptul ca eu in ultimele 6 luni am un salariu brut de 9216 LEI , iar contabila firmei mi-a plafonat acest salariu brut la 7200 lei.
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
Forma sintetică la data 02-dec-2010
Art. 10
(1)Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
NORME din 27 ianuarie 2006 de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
Forma sintetică la data 02-dec-2010
Art. 68
Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează, conform legii, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Este interpretata eronat legislatia cand mi s-a calculat, se plafoneaza la venitul lunar realizat in fiecare din cele 6 luni la nivelul a 12 salarii medii pe economie (7200lei) si in niciun caz venitul cumulat din cele 6 luni.
Conform datelor in perioada mai-octombrie nu am avut lunar un salariu mai mare de 7.200 lei, deci nu poate fi vorba de plafonare!!
A gresit contabila...intr-adevar, plafonarea se refera la venitul brut realizat lunar, nu la total venituri brute realizate in ultimele 6 luni.....aratati-i legea