Am primit o decizie de impunere care constituie titlu executoriu prin care urmeaza sa se retina in mod esalonat 1/3 pe luna din pensie, deoarece constituie debit, incasat necuvenit.
As dori sa atac la instanta ( asa scrie pe decizie - se contesta in 30 de zile la instanta competenta), dar mi-a spus cineva ca trebuie sa parcurg procedura prealabila la casa de pensii si apoi pot contesta direct in instanta. Si fac contestatie la executare sau la decizie si doresc si suspendarea platilor, sau platile se suspenda daca atac in instanta?
Va multumes
Nu exista procedura prealabila (exista in Codul de procedura fiscala, dar discutam despre debit din pensii). Formulati contestatie la executare, care este de competenta tribunalului, ca instanta de fond (art. 155, lit. h din Legea nr. 19/2000). Potrivit art. 159 din acelasi act normativ, contestatia este scutita de plata taxei de timbru si de plata timbrului judiciar.
Si daca cer suspendarea executarii deciziei am inteles ca trebuie sa platesc o anumita suma de bani ca si cautiune sau se suspenda automat decizia prin depunerea contestatiei?
Simpla introducere pe rolul instantei a unei contestatii la executare nu este de natura a suspenda executarea deciziei. Trebuie sa solicitati, prin capat de cerere separat, suspendarea executarii deciziei.
Teoretic ar trebui sa platiti cautiune, conform art. 403 Cod procedura civila. Practic, exista instante care dispun suspendarea executarii si fara a-l obliga pe contestator la plata unei cautiuni.
Poprire salariu
tigruta123
Lucrez la salarizare intr-o institutie si am primit o adresa de executare silita pentru poprire pe salariu pentru o angajata care nu si-a platit la timp un ... (vezi toată discuția)