avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna seara!
Am 21 de ani si am fost studenta 2 ani la FSEGA Cluj Napoca, din motive financiare am renuntat un an, acum am inceput al 3 lea an de facultate si intre timp mi-a fost sistata pensia alimentara. Intrucat ma aflu in continuarea studiilor tatal meu este obligat sa-mi plateasca sau nu?
Si daca da imi puteti da un model de cerere, mentionand faptul ca tatal meu este in pensie si lucreaza in acelasi timp cu carte de munca?
Va multumesc!O seara placuta!Sper sa ma ajute cineva
:)
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:33, 2 Decembrie 2010
De la data introducerii actiunii, instanta de judecata va stabili pensia de intretinere, in cota procentuala sau in cota fixa.

(plafonul maximal stabilit de Codul familiei pentru intretinerea unui copil este de 25 % din venitul realizat, in cazul dumneavoastra vor fi apreciate atat pensia , cat si salariul )
Competenta , in temeiul art.10 din Codul de procedura civila este si instanta in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, in calitate de reclamant.
Actiunea este scutita de taxa de timbru.Sa faceti dovada, cu inscrisuri, a sumelor de bani obtinute de catre tatal dumneavoastra.

Succes.
Va multumesc!
Doar ca nu am introdus inca actiunea, pentru ca nu stiu sa formulez cererea in termeni juridici.
Nu mi-ati putea sugera un model de cerere, deoarecere de la judecatorie mi s-a spus sa depun o cerere cum ca solicit din nou pensia de intretinere.
Solicitati prin intermediul adresa la locul de munca al acestuia.
In acest sens este necesar sa cunoasteti firma sau institutia la care este angajat si sediul angajatorului.
In privinta pensiei de asemenea solicitati o adresa la Casa de Pensii pentru comunicarea cuantumului pensie pe care o primeste.
Daca aveti un cupon de pensie al acestuia ( recent) nu mai este necesara solicitarea de mai sus.
Aveti dreptul la o pensie de 25 % din totalul venitului net realizat de catre acesta( daca tatal nu mai are un alt copil in intretinere.
Restul detaliilor le aveti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ancamt ancamt Bună ziua! As avea câteva întrebări înainte sa acționez în vreun fel. Tatăl meu m-a părăsit când aveam vârsta de 5 ani și cu toate ca judecătorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 As avea nevoie de un model cerere pt reducerea pensiei de intretinere, multumesc. stiti daca aceasta actiune de reducere a pensiei alimentare pe motivul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara la elev in post liceala! florincameleon_91 florincameleon_91 Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pentru baiatul meu (in prezent elev la scoala post liceala auto) mai pot solicita pe cale judecatoreasca pensie de la ... (vezi toată discuția)