avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara fara inregistrare in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara fara inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari

Am urmatoarea problema:
Firma la care lucrez a achizitionat marfa din Anglia si data facturarii este inaintea inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Firma din Anglia a facturat cu TVA. Intrebarile mele sunt:
1.Fiind platitoare de TVA trimestrial, sunt obligata sa trec la TVA lunar?
2.Fiind facturat cu TVA, are acelasi regim de inregistrare in decontul de TVA ca intracomunitarele obisnuite?
3.Daca factura poarta data de 01.11, cu ce data devin platitor de TVA lunar?
4.Daca data facturii ar fi fost 30.10., in decontul carei luni trebuia inregistrat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 09:42, 3 Decembrie 2010
conform circularei MFP nr. 81544/11.10.2010, baza de impozitare a operatiunii cuprinde si taxa facturata de firma din anglia, iar achizitia intracomunitara se inregistreaza in decontul 301 si se raporteaza in 390 ca si cele obisnuite.
daca factura este din 01.11, atunci exigibilitatea intervine in luna a doua a trimestrului 4 si deveniti platitor de tva lunar incepand cu luna decembrie, avand obligatia sa depuneti un decont de tva pentru doua luni (oct+nov)
daca factura este din 30.10, exigibilitatea intervine in prima luna a trimestrului si incepand cu aceasta luna deveniti platitor de tva lunar, deci decontul trebuia depus pana pe data de 25 nov (aferent lunii oct)
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
jester, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare chirea raluca chirea raluca Daca firma la care lucrez, infiintata in octombrie, a achizitionat in luna noiembrie marfa din Irlanda, la 25 decembrie trebuia depus decontul de tva si ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, sunt in ceata nu mai inteleg nimic, am tot citit in forumuri dar parca mai rau mi-am facut. In luna noiembrie urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)