avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reprezentare conventionala in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reprezentare conventionala in procesul penal

Vin cu o intrebare. Sunt licentiat in drept si vreau sa imi reprezint o ruda (de gradul 3) intr-un proces penal, in cadrul unei plangeri impotriva deciziei procurorului (278^1), la judecatorie. Ce drepturi am (si ce drepturi nu) in instanta in cadrul procesului penal ca reprezentant conventional?
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
drept2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:02, 3 Decembrie 2010
Cu mandat gratuit ati putea dupa parerea mea.
In procesele penale , in care apararea este obligatorie , partea nu poate fi reprezentata prin mandatar neavocat.
Daca sunteti reclamant, puteti sa-l reprezentati in baza unei procuri speciale de la notar.
Pentru ca sunteti licentiat in drept, puteti sa puneti concluzii fara prezenta unui avocat.
Apararea in procesele penale este obligatorie numai pentru anumite incadrari, si numai pentru inculpati, nu si pentru reclamanti.
Marcel Mihalache, Avocat
prodiamant a scris:

In procesele penale , in care apararea este obligatorie , partea nu poate fi reprezentata prin mandatar neavocat.

Aveti dreptate,dar in acest caz asistenta juridica nu este obligatorie.
Ruda pe care vreau sa o reprezint este persoana vatamata in cadrul unui dosar penal in care s-a dispus N.U.P. Ea va ataca rezolutia ca persoana interesata (conform 278^1).
Sa inteleg ca se aplica aceleasi reguli ca in Codul de procedura civila cat priveste reprezentarea unei rude de catre o persoana licentiata in drept? ( caci in C.P.P. regula nu este reiterata).
drept2004, utilizator

Alte discuții în legătură

Aparator in procesul penal jethrotullb jethrotullb Poate fi aparator in procesul penal un magistrat care este sot sau ruda apropiata cu partea pe care ar reprezenta-o sau doar un avocat poate avea aceasta ... (vezi toată discuția)
Reprezentare conventionala de catre juristi pentru rude in procesul penal Marius Bote Marius Bote Buna seara . Am si eu o neclaritate legala. Reprezentarea conventionala din procedura civila, de catre juristi, a rudelor acestora pana la gradul doi ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie victorbarnea victorbarnea Am primit citatie in care sunt chemat la Curtea de Apel sectia penala si pentru cauze cu minori, in calitate de intimat, in proces cu X in calitate de petent ... (vezi toată discuția)