avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale angajament plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

angajament plata

buna, problema este urmatoarea: in urma inventarului facut ca urmare a demisiei mele s-a stabilit un minus imens si firma de atunci nu ne`a mai dat niciun ban din salarii incepand cu luna septembrie (nici mie dupa ce am plecat dar nici colegelor ramase). Acum ne-au trimis un angajament de plata in care au stabilit o cota parte pentru fiecare, suma ce mie mi-o retin din drepturile salariale ramase, din concediul neplatit si o anumita suma ce mai trebuie sa o dau in termen de 15 zile de la data primirii actului ....toate in conformitate cu art. 32 din Legea 22/1969. Ce inseamna asta si pot sa contest actul respctiv?? Eu am de gand sa ii chem in instanta dar mi`e frica oarecum..... Ce se poate intampla??? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 10:54, 3 Decembrie 2010
solicitati procesul verbal intocmit in urma inventarului, apoi raportul prin care s-au stabilit vinovatiile - ce acte au stat la baza lipsurilor, etc

daca dvs va stiti nevinovata in privinta lipsurilor, aveti tot dreptul sa actionati firma in instanta.

problema este mai complexa deoarece are si potentiale conexiuni penale in sensul gestiunii frauduloase sau delapidare. insa totul depinde de probele pe acre firma le are.

consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament plata crystyna_f crystyna_f buna, problema este urmatoarea: in urma inventarului facut ca urmare a demisiei mele s-a stabilit un minus imens si firma de atunci nu ne`a mai dat niciun ... (vezi toată discuția)
Legea gestiunii veredit veredit Am fost angajat la un moment dat pe postul de director adjunct al unui magazin. La acel moment exista si un director plin. De la o vreme acesta a plecat, eu ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune ContSters144055 ContSters144055 am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu un sfat.ma numesc george am lucrat la o firma care vindea piese electronice.la angajare nu mi s-a facut ... (vezi toată discuția)