avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa in gestiune

am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu un sfat.ma numesc george am lucrat la o firma care vindea piese electronice.la angajare nu mi s-a facut inventar doar am fost pus sa semnez un proces verbal de primire a gestiunii.totul a decurs bine in primele luni dupa care seful a inceput sa-mi zica ca este lipsa marfa si ca eu trebuie sa o platesc.i-am zis de mai multe ori ca nu e vina mea ca si ca marfa era deja lipsa de la cel care lucrase inaintea mea si i-am spus ca daca mai face asa imi dau demisia si a zis ca nu pot sa plec ca depune plangere penala ca i-am furat din magazin.si de frica nu am plecat.in 2010 m-am hotarat sa plec si bineinteles mi s-a facut inventar.s-a gasit o lipsa de marfa in valoare de 3700 ron suma care trebuia sa o platesc eu.seful foarte amabil a zis ca sa nu depuna plangere ma asteapta 6 luni cu banii daca nu am sa-i dau pe loc dar m-a pus sa semnez un angajament de plata la un notar precum ca ma angajez sa restitui suma in termen de 6 luni suma reprezentant contravaloarea marfurilor lipsa in gestiune in urma inventarului.angajamentul este cu titlu executoriu.nu am reusit sa ma angajez 1 an de zile de atunci si nu am reusit sa achit suma.intrebarea mea este care sunt procedurile pe care le v-a urma el acum pe baza acelui angajament? v-a urma un proces daca nu are ce sa-mi execute? v-a fi un proces civil sau penal? prin acel angajament am luat vina asupra mea practic? ce risc sa mi se intample? va rog sa ma ajutati sunt disperat. multumesc.

Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 09:14, 24 Noiembrie 2011
Are la dispozitie cele doua variante expuse:
1. Plangere penala pentru delapidare sau neglijenta in serviciu;
2. O actiune in instanta, pe cale civila.
Sansele initiale sunt de 50/50 %
Va doresc succes!
Aveti mare grija ce semnati! Ce inseamna "mi-a fost frica"? Ce anume vi se putea intampla, mai rau decat un proces penal? Va era mai usor sa va aparati inaintea semnarii acelui angajament decat acum, dupa semnarea lui. Cu atat mai mult cu cat va stiati nevinovat.
In cazul unui proces insistati pe faptul ca nu s-a facut un inventar inainte de luarea in gestiune deci practic nu ati cunoscut ce intra in gestiunea Dvs. Folositi orice mijloace de proba care ar putea sa va aduca avantaje in proces: inscrisuri, martori, etc.
Cititi cu atentie si legea 22 din 1969- legea angajarii gestionarilor. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestiune Berechetgheorghe Berechetgheorghe Buna seara.Am si eu o problema urgenta si am nevoie de un raspuns.Lucrez la o firma si am fost gasit lipsa in gestiune.Am facut inventar,totul a iesit bine si ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de delapidare Genucu Genucu Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o situatie dificila cu care ma confrunt: sunt angajatul unei firme de distributie in calitate de agent comercial. ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)