avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajament plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajament plata

buna, problema este urmatoarea: in urma inventarului facut ca urmare a demisiei mele s-a stabilit un minus imens si firma de atunci nu ne`a mai dat niciun ban din salarii incepand cu luna septembrie (nici mie dupa ce am plecat dar nici colegelor ramase). Acum ne-au trimis un angajament de plata in care au stabilit o cota parte pentru fiecare, suma ce mie mi-o retin din drepturile salariale ramase, din concediul neplatit si o anumita suma ce mai trebuie sa o dau in termen de 15 zile de la data primirii actului ....toate in conformitate cu art. 32 din Legea 22/1969. Ce inseamna asta si pot sa contest actul respctiv?? Eu am de gand sa ii chem in instanta dar mi`e frica oarecum..... Ce se poate intampla??? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 20:29, 3 Decembrie 2010
slabe sanse sa castigati in instanta.
Angajatorul nu are dreptul legal de a va retine drepturile salariale , numai daca exista o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in acest sens.
In situatia data , daca va faceti vinovat(a) de acea lipsa in gestiune , angajatorul poate sa faca plangere penala impotriva dvs. si sa se constituie ca parte civila , avand dreptul sa fie despagubit .
Daca se ajunge aici , ar fi bine sa va angajati un avocat
crystyna_f a scris:

buna, problema este urmatoarea: in urma inventarului facut ca urmare a demisiei mele s-a stabilit un minus imens si firma de atunci nu ne`a mai dat niciun ban din salarii incepand cu luna septembrie (nici mie dupa ce am plecat dar nici colegelor ramase). Acum ne-au trimis un angajament de plata in care au stabilit o cota parte pentru fiecare, suma ce mie mi-o retin din drepturile salariale ramase, din concediul neplatit si o anumita suma ce mai trebuie sa o dau in termen de 15 zile de la data primirii actului ....toate in conformitate cu art. 32 din Legea 22/1969. Ce inseamna asta si pot sa contest actul respctiv?? Eu am de gand sa ii chem in instanta dar mi`e frica oarecum..... Ce se poate intampla??? Multumesc mult

ART. 164 Codul Muncii
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operata, în afară cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadenta, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitiva şi irevocabilă.

Retinerea e ilegala fara hotarare judecatoreasca, chiar daca ati semna si un "angajament de plata".B-)
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament plata crystyna_f crystyna_f buna, problema este urmatoarea: in urma inventarului facut ca urmare a demisiei mele s-a stabilit un minus imens si firma de atunci nu ne`a mai dat niciun ban ... (vezi toată discuția)
Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu Ioana Carmen Ioana Carmen Voi descrie putin situatia referitor la care am nelamuriri si sper sa primesc un rasp. Eu lucrez intr-un magazin de haine, ce apartine unui lant mare la nivel ... (vezi toată discuția)