Buna dimineata.
As vrea sa-mi spuneti o parere cu privire la urmatorul aspect: : Termenul pt. contestatie si suspendare a fost dat pt.16 martie 2011, termen luat de mine de la Registratura. Nu mi s-a comunicat inca suma cautiunii deci nu am ce sa platesc. Insa executorul judecatoresc spune ca pe el nu-l intereseaza si continua actiunea. Introducerea actiunii nu este suspensiva de actiunea de executare pana la solutionare ?
Multumesc.
Nu este suspensiva de executare.. trebuie, asa cum a spus colega mea, sa faceti o cerere precizatoare la actiune in care aratati ca ceretri si suspendarea provizorie a actiunii si in paralel cu aceasta, faceti si o actiune pe cale de ordonanta presedintiala prin care sa cereti suspendarea pana la judecarea cauzei pe fond.
Mesaj reeditat
@ Dima Mihaela
Data post: Vineri, 3 Decembrie 2010, 10:34
Subiect: suspendare executare
In Contestatia la executare am facut si Cerere de Suspendare provizorie a a executarii Silite pana la rezolvarea Contestatiei ( art.403 alin1) dar nu le-am facut separate ci in aceeasi Cerere. Am platit taxa de 194 lei si timbru jud.0,30 . Trebuia facuta Cererea de Suspendare separata ? Asa cum am precizat termenul a fost dat pe 16 marte 2011 .
multumesc
Da, trebuia facuta cererea de suspendare provizorie separat. Mai trebuie platita si o cautiune de 10% din valoarea debitului(respectiv , la valoarea trecuta pe somatia de plata).
Cererea se poate face si acum, chiar daca ai introdus deja CE.
Termeneul este NEPERMIS de lung ptr. judecarea CE. Fa urgent o cerere de preschimbare a termenului de judecare a CE, aratand ca o contestatie la ex. se judeca " de urgenta si cu precadare" iar termenul stabilit ptr. luna martie 2011 este exagerat de lung si contravine prev. legale.