avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare

Buna dimineata.
As vrea sa-mi spuneti o parere cu privire la urmatorul aspect: : Termenul pt. contestatie si suspendare a fost dat pt.16 martie 2011, termen luat de mine de la Registratura. Nu mi s-a comunicat inca suma cautiunii deci nu am ce sa platesc. Insa executorul judecatoresc spune ca pe el nu-l intereseaza si continua actiunea. Introducerea actiunii nu este suspensiva de actiunea de executare pana la solutionare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 22:19, 4 Decembrie 2010
ati facut cerere de suspendare provizorie a executarii?
Nu este suspensiva de executare.. trebuie, asa cum a spus colega mea, sa faceti o cerere precizatoare la actiune in care aratati ca ceretri si suspendarea provizorie a actiunii si in paralel cu aceasta, faceti si o actiune pe cale de ordonanta presedintiala prin care sa cereti suspendarea pana la judecarea cauzei pe fond.
Mesaj reeditat
@ Dima Mihaela
Data post: Vineri, 3 Decembrie 2010, 10:34
Subiect: suspendare executare


In Contestatia la executare am facut si Cerere de Suspendare provizorie a a executarii Silite pana la rezolvarea Contestatiei ( art.403 alin1) dar nu le-am facut separate ci in aceeasi Cerere. Am platit taxa de 194 lei si timbru jud.0,30 . Trebuia facuta Cererea de Suspendare separata ? Asa cum am precizat termenul a fost dat pe 16 marte 2011 .
multumesc
Da, trebuia facuta cererea de suspendare provizorie separat. Mai trebuie platita si o cautiune de 10% din valoarea debitului(respectiv , la valoarea trecuta pe somatia de plata).
Cererea se poate face si acum, chiar daca ai introdus deja CE.
Termeneul este NEPERMIS de lung ptr. judecarea CE. Fa urgent o cerere de preschimbare a termenului de judecare a CE, aratand ca o contestatie la ex. se judeca " de urgenta si cu precadare" iar termenul stabilit ptr. luna martie 2011 este exagerat de lung si contravine prev. legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Contestarea la executare , invocare compensarea legala flory1 flory1 Buna ziua, In contestarea executarii unui act investit cu titlu executoriu, am opus compensarea. Opreste contestarea pana la solutia instantei, ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita radube radube Ca sa pot contesta titlul executoriu emis trebuie sa platesc o asa numita cautiune.Stie cineva cum se determina aceasta cautiune?Si aceasta cautiune odata ... (vezi toată discuția)