avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa fac?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa fac?

Buna ziua. As vrea sa intru in afaceri cu un prieten. El are o firma deja, si nu vrem sa deschidem una noua. Problema e ca este foarte important ca eu sa nu apar in acte deloc (ca asociat sau administrator), din cauza unor interese din piata pe care va activa firma. CE solutii as avea sa pot aduce bani in firma, sa pot sa iau decizii si sa pot evita ca, la un moment dat, asociatul, sa zicem, sa vanda firma? Practic, as vrea sa pot sa iau eu deciziile in firma (avand in vedere ca toti banii eu ii investesc), dar sa nu apar in nici un act oficial. :) Multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:09, 3 Decembrie 2010
solutia cea mai buna este ca prietenul sa va dea procura generala de administrare a firmei si totodata pentru banca.. va descurcati dvs cu el.. Bafta!
:) Pai e important sa nu apara nicaieri numele meu. As putea incheia un act secret cu asociat, prin care sa fie obligat sa nu ia decizii in firma fara acceptul meu? Adica, actul secret sa stabileasca faptul ca, avand in vedere ca eu aduc banii in firma, eu iau deciziile, chiar daca in acte apare numai el? Multumesc
Asocierea in participatie sau, asa cum o retine terminologia juridica germana, este "societatea ascunsa".
Institutia este in Ro. reglementata de C.Com.
Apelati la un avocat, va va da indrumarile necesare pentru redactarea inscrisurilor.
se poate incheia un act prin care dvs sa aveti puteri de administrare a firmei respective, un act ascuns (simulat) .Este bine ca acest cat sa se faca la un avocat , pentru a avea si data certa.
De fapt se vor face doua acte (vorbim de simulatie), intr-unul care va fi public se va ceda dreptul de administrare unei anumite persoane , iar toata lumea va sti ca acea persoana conduce firma respectiva , iar inca un act ascuns, care va fi cunoscut doar de parti, prin care veti arata ca de fapt dvs sunteti cel care luati deciziile........
In situatia dumneavoastra este obligatoriu sa consultati un avocat. Nu este o situatie nici simpla si nici o practica. Dumneavoastra practic doriti puteri depline in cadrul unei societati, dar in care sa nu existati, si tocmai aceasta situatie legiuitorul a reusit sa o evite prin toate textele de lege in vigoare in prezent.
Singura varianta si legala dar si decizionala este ca dvs sa aveti propria societate, urmand ca societatea dvs sa incheie un contract de asociere in participatiune cu societatea prietenului, urmand ca societatea prietenului sa se angajeze in contractele cu tertii dar dvs sa decideti. Insa data fiiind complexitatea actelor juridice ce trebuiesc incheiate pentru realizarea unei astfel de situatii este obligatoriu sa apelati la un avocat.

Succes!

Av. Zodila Elena

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune iuliana0740 iuliana0740 O firma cu activitate doreste sa incheie un contract de asociere in participatiune si sa aduca aport la capitalul unei societati noi o cladire.Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune intre un srl si pfa adrisil adrisil buna ziua! as dori o lamurire referitoare la urmatoarea problema: un srl incheie un contract de asociere in participatiune cu un pfa avand ca obiect ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune Manuela Miron Manuela Miron Stie cineva daca pentru asocierea in participatiune dintre o SA si un SRL este obligatorie AGA? Daca da, indiferent de % pus in asociere? Exista si vreo lege/ ... (vezi toată discuția)