avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... constatarea nulitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

constatarea nulitatii

cine trebuie sa constate nulitatea unei decizii de concediere, daca reclamantul s-a adresat instantei din stadiul de preaviz (prematur), iar apoi a contestat decizia dupa cele 30 de zile legale, prin precizare - la urmatorul termen de judecata.
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 13:13, 5 Decembrie 2010
Instanţa de judecată prin hotărâre definitivă şi irevocabilă. Nu uitaţi să cereţi repunerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pe perioada respectivă
macovei2000 a scris:

cine trebuie sa constate nulitatea unei decizii de concediere, daca reclamantul s-a adresat instantei din stadiul de preaviz (prematur), iar apoi a contestat decizia dupa cele 30 de zile legale, prin precizare - la urmatorul termen de judecata.


:offtopic: Interventie moderator
De ce nu prezentati intreaga situatie ? ... ati deschis un nou topic sub o alta denumire dar cu mai putine date despre situatie expusa in alte topicuri .
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

Potrivit Regulamentului de Postare , acest topic ar trebui sa fie sters impreuna cu raspunsurile primite, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
Este adevărat că decizia nu se poate ataca înainte de a fi comunicată. Pentru a se emite această decizie există o anumită procedură prealabilă pe care angajatorul trebuie să o respecte strict, altfel este în culpă.
dar daca angajatul nu a contestat-o in 30 de zile, fiind cu procesul pornit inca din faza de preaviz, iar la un termen ulterior dupa cele 30 de zile s-a facut precizare la contestarea masurii angajatorului...?


Cred că toţi care am răspuns solicitării d-voastră am fost destul de clari. Ati introdus acţiunea prematur adică înainte de a se emite decizia de concediere. Termenul de 30 de zile se referă la decizia de concediere ci nu la preaviz care este cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Decizie concediere ContSters83715 ContSters83715 Daca am contestat decizia de concediere mult dupa cele 30 de zile, prin PRECIZARE, dar procesul era deja pornit inca de la preaviz.....am pierdut sau nu? (vezi toată discuția)
Recurs pierdut inseamna contestatie la executare? ContSters83715 ContSters83715 am pierdut un litigiu de munca la recurs, la fond am castigat, am fost reintegrat, mi s-au platit salarii. Cand am pierdut... mi s-a pus in vedere de pe o zi ... (vezi toată discuția)
Despre decizia de concediere blanda blanda Va rog sa-mi dati un sfat! Cel de la personal a emis o decizie de concediere individuala conf. art.65 alin (1), care a respectat forma impusa de lege ... (vezi toată discuția)