avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordul parintilor

buna ziua
eu atat inainte dar si dupa varsta de 14 ani am lucrat la CAP, si pe 4 ani mi s a eliberat de Casa de pensii document care atesta ca am ca stagiu un TIMP UTIL = 2ani, si din alte doau vacante inainte de a termina liceul mai am de la un santier documente doveditoare pentru cate 1 luna si 19 zile tot inainte de 18 ani
Astazi am auzit pe cineva spunad ca daca nu am acordul scris al unui parinte nu mi se va lua in calcul la pensionare perioadele lucrate inainte de 18 ani
Mentionez ca toate aceste perioade cand am lucrat erau inainte de 1989 si ma gandesc ca pe vremea respectiva poate acordul acesta se prezuma
In oricare din cazuri va rog sa ma lamuriti cum este legea si daca e cumva impotriva mea, cum sa rezolv problema, tatal meu este inca in viata
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 3 Decembrie 2010
Este o aberatie acest lucru .. vi se va lua in calcul la pensie aceste perioade.
probabil legea obliga la obtinerea acordului numai in situatia de pana la 14 ani pentru ca secretarul comunei a refuzat sa mi xeroxeze din documentele justificative cumulative ale CAP ului pentru anii dinainte de a face 14 ani
Actele pe care mi le a oferit se refera numai la perioadele de dupa 14 ani
Va multumesc
Avand in vedere dispozitiile in vigoare la acea vreme, .... incadrarea in munci temporare se poate face si de la virsta de 14 ani, iar in unitatile industriale, de la virsta de 15 ani, cu incuviintarea parintilor sau a tutorilor, dar numai pentru munci potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile si cunostintele lor. Cel in cauza are dreptul si indatorirea sa-si continue studiile pentru absolvirea invatamintului general obligatoriu. Unitatile care au incadrat in munca tineri in virsta de 14 - 16 ani au obligatia sa-i sprijine in vederea continuarii invatamintului general obligatoriu.
vad ca se cere incuviintarea parintilor
dar nu se specifica daca trebuie data in scris sau daca trebuie data la notariate sau la primarie sau la sediul intreprinderii sau organizatiei la care lucrezi
va rog sa ma lamuriti

completez ca la CAP am acte de la 14 ani in sus
iar de la unitatea industriala de la 16 ani si 8 luni respectiv de la 17 ani si 8 luni

va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
pavellevap, utilizator
In practica, acea incuviintare se da in scris de catre parinti la angajator...

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea a lucrat la c. a. p. în perioada comunista ... Ene M Ene M Bună ziua! Mama mea a lucrat la C. A. P. în perioada comunista de la vârsta de 13-14 ani. Are adeverința de la Primăria Draganesti- Prahova cu 15 ani ... (vezi toată discuția)
Calculare vechime pt pensionare pandelica pandelica Am lucrat la C.A.P. cand eram minora.Nu mi se reconsidera vechimea din acest motiv? Adica nu contributie,dar vechime in munca.Am lucrat de la 13 la 18 ani in ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii steluta2002 steluta2002 Buna ziua , In 2001 pe cand aveam 17 ani m-am angajat la o companie de confectii textile . Am lucrat fara carte de munca pana in 2003 pana cand angajatorul ... (vezi toată discuția)