avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua ,
In 2001 pe cand aveam 17 ani m-am angajat la o companie de confectii textile .
Am lucrat fara carte de munca pana in 2003 pana cand angajatorul a binevoit sa imi faca carte de munca la insistentele mele .
Administratora societatii mi-a spus la vremea respectiva ca nu are cum sa iregistreze la camera de munca activitatea mea din 2001-2003 deoarece sunt minor si este ilegal angajarea mea la ei .
Intrebarea mea este in 2001 era ilegal angajarea minoruui cu aprobarea parintilor ? Daca d-na m-a mintit si pacalit cum as putea recupera acei ani de munca pentru CNPP ?
De asemenea in perioada Decembrie 1996-1998 am fost in postnatal , nici aceasta perioada nu a fost adaugata la cartea de munca ,
Cum pot adauga si aceasta perioada ?
Care sunt procedurile de urmat in aceste cazuri ?
Precizez ca aceasta societate posibil sa nu mai existe .
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
steluta2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 15 Octombrie 2023
Oare nu ati trecut gresit anii ? daca in 2001 aveati 17 ani , in 1996 - 1998 - cand spuneti ca ati avut concediu postnatal - trebuie sa fi avut 12 ani , pana la 14 ...
Codul MUncii ..in vigoare in acea perioada
art. 7
Începînd cu vîrsta de 16 ani, fiecare persoana apta de munca şi care nu urmează cursurile unei şcoli este datoare sa desfăşoare, pînă la vîrsta de pensionare, o munca utila societăţii, care să-i asigure mijloace de existenta şi de dezvoltare spirituală. Încadrarea în munci temporale se poate face şi de la vîrsta de 14 ani, iar în unităţi industriale, de la vîrsta de 15 ani, cu încuviinţarea părinţilor sau a tutorilor, dar numai pentru munci potrivite cu dezvoltarea fizica, aptitudinile şi cunoştinţele lor. Cel în cauza are dreptul şi îndatorirea să-şi continue studiile pentru absolvirea învăţămîntului general obligatoriu. Unităţile care au încadrat în munca tineri în vîrsta de 14-16 ani au obligaţia să-i sprijine în vederea continuării învăţămîntului general obligatoriu.

Nu mai aveti cum sa-i recuperati ...decat daca va cumparati "stagiu de cotizare"
asa e am gresit anii era vorba de 1991
Ar fi bine sa repostati datele excate ..ca nu se mai intelege nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare vechime pt pensionare pandelica pandelica Am lucrat la C.A.P. cand eram minora.Nu mi se reconsidera vechimea din acest motiv? Adica nu contributie,dar vechime in munca.Am lucrat de la 13 la 18 ani in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mama mea a lucrat la c. a. p. în perioada comunista ... Ene M Ene M Bună ziua! Mama mea a lucrat la C. A. P. în perioada comunista de la vârsta de 13-14 ani. Are adeverința de la Primăria Draganesti- Prahova cu 15 ani ... (vezi toată discuția)
Acordul parintilor pavellevap pavellevap buna ziua eu atat inainte dar si dupa varsta de 14 ani am lucrat la CAP, si pe 4 ani mi s a eliberat de Casa de pensii document care atesta ca am ca stagiu ... (vezi toată discuția)