avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire salariala

va rog sa-mi spuneti daca pot cere marirea salariului, in urmatoarele conditii: sunt detasata la o inst. bugetara de la un s.r.l. ( tine de cons. local) in functia de casier II. colega mea, care este angajata institutiei la care eu sunt detasata, este casier I. pot sa cer trecerea pe aceeasi treapta, in conditiile in care amandoua facem aceeasi munca si avem 15% vechime? daca da, cum trebuie sa procedez? mentionez ca deja lucrez pe aceasta treapta de aproape 4 ani.
va multumesc.
Daca considerati ca este incalcat art.47 alin.2 C.mun., atunci va puteti adresa instantei de judecata.
Intr-adevar, pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
am inteles acest lucru tot de la dvs. si exact asta am cerut, numai ca am fost stupefiata de raspunsul lor, deoarece nu mi-au insirat decat niste date ale unor fapte pe care eu le stiam foarte bine, gen cand am fost angajata, detasata s.a.m.d.
ei au constatat doar ce le spusesem si eu (ca doar nu minteam) si nu au pomenit efectiv de problema mea. iar cu instanta, nu mi se pare ceva plauzibil.ramane intrebarea mea legata de art. 47 alin. 2 si cum pot beneficia de acest lucru fara a apela la instanta. mentionez faptul ca ITM nu a facut controlul chiar ca la carte, in sensul ca cei de la CSM au aflat de cine a fost "comandat" si nu mi se pare in regula. ce pot face in legatura cu acest lucru? e adevarat ca trebuia sa fie anonima sesizarea?marti intru in audienta si vreau sa fiu cu "lectiile invatate".
multumesc.
1. Conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 privind activitatea de soluţionare a petiţiilor cu modificările şi completările ulterioare, petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează.

2. Puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii sau la A.N.F.P. - Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici ([ link extern ] )
cu privire la faptul ca s-a incalcat art.18 lit.c din Legea nr.108/1999.
multumesc, din nou. sesizarea nu a fost anonima, deoarece se completa un formular cu datele de identificare si, nici nu as fi facut acest lucru, mai ales ca mail-ul meu contine numele intreg.
o seara buna!
Stimata doamna/domnisoara. Vorbiti de doua institutii bugetare dar sursa de finantare este diferita. SRL-ul se autofinanteaza iar Clubul sportiv primeste fonduri de la Consiliul local iar o mica parte din autofinantari. Faptul ca ati fost detasata la Clubul sportiv si salarizarea dvs. a fost facuta ca atare in baza OG 10/2008. Drept urmare, d.p.m.d.v consider ca incadrarea dvs. la Clubul sportiv a fost facuta corect. La nivelul lunii ianuarie 2010 pentru functia de casier I in baza OG nr. 10/2008 maximul era prevazut pentru 829 lei. Aceasta suma inmultita cu 15% cat reprezinta sporul de vechime(gradatia3) da un brut de 953 lei care reprezinta reincadrarea in baza Legii 330/2009. Cu 01.iulie aceasta suma s-a diminuat cu 25% in baza Legii 188/2010 rezultand un brut de 715 lei. Cu 01.01.2011 salariul brut in baza Legii 284/2010 si Legii 285/2010 este in cuantum de 823 lei gradatia 3 si clasa de salarizare 20. ( In cazul cand nu au mai fost si alte drepturi banesti). Drept urmare dvs. ati fost incadrata la nivelul lunii octombrie 2010 cu un salariu mai mare decit cel prevazut de Legea 118/2010. Asadar, vi s-a pastrat salariul avut inainte de detasare. Ce nu inteleg este de ce nu a-ti sesizat acest lucru la data detasarii? De ce tocmai acum? Din punctul meu de vedere rezolvarea dvs. ar fi in modul urmator. Daca salariul avut de la locul de munca anterior detasarii era mai mare, cand mergeti in audienta solicitati conducerii aprobarea ca sa primiti diferenta de salariu de la vechiul loc de munca. O situatie similara se intalneste la politistii detasati de la INEP la Serviciile Publice Comunitare de Evidenta a Persoanei. Acestora li-i se platesc salariile cuvenite pentru functie, de la primaria/consiliul local unde au fost detasati iar diferenta o primesc de la vechiul loc de munca in baza unui protocol incheiat. In fiecare luna CRU are obligatia transmiterii catre INEP a drepturilor salariale cuvenite politistilor respectiv personalului contractual detasat. ITM din punctul lor de vedere au dat un raspuns corect. Acel articol la care va refereiti nu se aplica in institutiile publice. Salarizarea se face conform actelor normative specifice. Daca nu se aplica corect la un control al Curtii de Conturi direct raspunzator este Conducatorul institutiei , CRU si Contabilitatea prin viza CFP. Bafta in audienta!

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru detasati ioana68 ioana68 Daca un cadru didactic este detasat la o alta unitate scolara pentru un an scolar, acestuia i se incheie contract de munca pe durata determinata de catre ... (vezi toată discuția)
Detasare fara suspendare ASUL28 ASUL28 Buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: firma noastra detaseaza muncitori la alta firma pt.executare lucrari ,dar salariul, contributiile ... (vezi toată discuția)
Vechime inclusa in salariu? cameliasndlsc cameliasndlsc Buna ziua, sunt detasata de ceva timp de la o firma privata in sectorul bugetar. In contractul pe care l-am semnat cu firma privata nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)