avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 copii cu nume diferite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 copii cu nume diferite

buna seara.problema mea este urmatoarea :am 2 copii.cel mare este recunoscut de tata,deci ii poarta numele,iar al doilea este tot al lui,dar nu vrea sa-l recunoasca.cum se procedeaza sa-l oblig,avand in vedere ca eu nu dispun de aproximativ 30 milioane de lei sa-i fac testul adn ?mentionez ca la cel mare am castigat tutela totala,deci el nu are nici un drept de vizita,dar nu vrea sa-mi dea semnatura ca sa-i schimb numele sa fie ambii copii pe numele meu.acum unul figureaza pe CN cu numele lui de familie,iar la tata tot numele lui,iar al doilea este pe numele meu si la tata o dunga.pot sa-l oblig sa-mi dea acea semnatura?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:13, 27 Martie 2008
Probabil ca nu sunteti si nu ati fost casatorita cu acte la primarie!
In acest caz trebuie sa il dati in judecata pe tatal copilului pentru stabilirea paternitatii.
Testul adn, este numai una din probele care se administreaza in acest caz!
am divortat de tatal copiilor ,cand eram insarcinata cu cel mare in 6 luni.....deci de aproximativ 2ani.mai am inca o nelamurire...cand am castigat custodia,instanta l-a obligat pe parat sa-mi plateasca cheltuieli de judecata.cum pot intra in posesia acestor bani?
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
alina27, utilizator
1. puneti in executare hotararea prin care a fost obligat sa va plateasca cheltuielile de judecata.
2. Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei poate fi pornita de mama intr-un termen de un an de la nasterea copilului.
Actiunea apartinand copilului nu se prescrie in timpul vietii acestuia
ce probe trebuie sa aduc eu in instanta?doar testul adn?il platesc eu si el pe urma imi da banii?
Pentru admiterea actiunii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.

Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.

Un rol deosebit il reprezinta expertiza medico-judiciara, care, desi ca proba pozitiva, are caracter relativ, ca proba negativa, are caracter absolut – dand in acest fel un raspuns categoric, in sensul ca cel adus in fata justitiei nu este tatal copilului.

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Puzzle juridico-administrativ AvocatMarius AvocatMarius Intrebare de 1000 puncte. Copil din afara casatoriei (relatii concubinaj). Tatal vrea sa stie (mai bine spus sa se asigure) ca acest copil este al lui. Din ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)