buna seara.problema mea este urmatoarea :am 2 copii.cel mare este recunoscut de tata,deci ii poarta numele,iar al doilea este tot al lui,dar nu vrea sa-l recunoasca.cum se procedeaza sa-l oblig,avand in vedere ca eu nu dispun de aproximativ 30 milioane de lei sa-i fac testul adn ?mentionez ca la cel mare am castigat tutela totala,deci el nu are nici un drept de vizita,dar nu vrea sa-mi dea semnatura ca sa-i schimb numele sa fie ambii copii pe numele meu.acum unul figureaza pe CN cu numele lui de familie,iar la tata tot numele lui,iar al doilea este pe numele meu si la tata o dunga.pot sa-l oblig sa-mi dea acea semnatura?multumesc anticipat
Ma bucura vestea, imi da sperante... Deci numele de familie il are al Barbatului 2 cel cu care a fost casatorita mama, eu nu inteleg de ce nu apare si prenumele lui la "parinti" , de ce e doar dunga? Daca nu ii convenea si nu l-a recunoscut de ce a lasat copilul cu numele lui de familie? Din ce m-am interesat ar fi fost 2 variante copilul sa ramana cu numele mamei si dunga la prenume parinti-tata sau copilul cu numele barbatului 2 dar si cu prenumele acestuia la parinti. Stiu ca dupa 6 luni de la nastere nu a venit nimeni sa il recunoasca si acesta ar fost motivul pentru dunga. De ce nu a primit automat si prenumele lui la "parinti". Ar putea sa il primeasca in acte in loc de dunga chiar daca nu mai traieste acum barbatul 2?
Domnule Stefan, ati citit mesajul meu? NU apare numele barbatului 2 acolo, CI AL MAMEI... Doar ca atunci mama avea acelasi nume cu tata (am presupus si nu mi-ati spus nimic referitor la asta).
Cum sa va spun mai clar? Ce nume avea mama atunci? Care nume al mamei sa fi aparut?
Copilul nu trebuia recunoscut de nimeni daca mama era casatorita, trebuia trecut automat sotul ei ca fiind tata...
Nimic nu se primeste automat, numai pe baza de acte, declaratii etc.
Iar act are omul, doar ca nu e trecut tatal in acte...