avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie alimentara ?!?!?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie alimentara ?!?!?!

Buna ziua.
Numele meu este Cristian si in ianuarie fac 20 ani .
Pe cand aveam 3 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei si tatalui mei impunandui-se sa-mi dea pensie alimentara .. mi-a dat cateva luni dupa care a sistat sa imi mai dea. Mama s-a recasatorit iar tatal meu actual a refuzat sa-l mai dea in judecata pt pensia alimentara.
Timp de 19 ani tatal natural nu a dat nici un semn insa in vara anului 2010 am fost nevoit sa il caut deoarece imi trebuia CNP-ul sau pentru scoala militara .
Intrebarea mea este :
- Il pot da in judecata acum sa-mi plateasca pensia alimentara pe toti anii din urma?
- Am sanse sa castig?
- Cam cat m-ar ajunge un avocat ?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:42, 3 Decembrie 2010
Da , dupa implinirea varstei de 18 ani ,daca te afli in continuarea studiilor la zi poti solicita in nume propriu pensie de intretinere de la tatal tau. Trebuie sa-i cunosti adresa unde va fi citat si pensia se va stabili in raport de veniturile lkui si de numarul de copii pe care ii are in prezent in intretinere .
Av.Ioana Cazacu Bucuresti 0766525202
...pt anii din urma nu...
...si ceva in plus...in cazul in care unitatea militara iti suporta cheltuieli cu hrana, imbracamintea,etc obligatia tatalui va fi redusa corespunzator...
pt ca aveti o hotarare pt pensie, puteti sa-l executati silit pt suma restanta pe ultimii 3 ani.
acum, pt ca urmati o scoala, puteti sa-l actionati in judecata pt marirea acestei pensii
Cam cat mi-ar cere avocatul sa intentez un proces?
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
Cristian Bebe, utilizator

Alte discuții în legătură

Vandut masina fara contract, platesc impozit gab.mcv gab.mcv buna ziua, am facut greseala sa dau masina fara un contract , asa ca sunt inscrisa la Primarie si platesc impozit de 3 ani. m-am adresat politiei pentru ca ... (vezi toată discuția)
Care divort este valabil? marcu2809 marcu2809 buna ziua. ma numesc Marcu si am o problema: sunt casatorit cu sotia de 14 ani in R.Moldova. momentan locuim in Italia de cativa ani. Avem 2 copii din care ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor(adoptie),drepturi dupa divort ContSters344822 ContSters344822 Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani,din casatorie a rezultat un copil a carei custodie mi-a fost incredintata iar tata a fost obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)