Buna ziua.
Numele meu este Cristian si in ianuarie fac 20 ani .
Pe cand aveam 3 luni parintii mei au divortat eu fiind incredintat mamei si tatalui mei impunandui-se sa-mi dea pensie alimentara .. mi-a dat cateva luni dupa care a sistat sa imi mai dea. Mama s-a recasatorit iar tatal meu actual a refuzat sa-l mai dea in judecata pt pensia alimentara.
Timp de 19 ani tatal natural nu a dat nici un semn insa in vara anului 2010 am fost nevoit sa il caut deoarece imi trebuia CNP-ul sau pentru scoala militara .
Intrebarea mea este :
- Il pot da in judecata acum sa-mi plateasca pensia alimentara pe toti anii din urma?
- Am sanse sa castig?
- Cam cat m-ar ajunge un avocat ?
Da , dupa implinirea varstei de 18 ani ,daca te afli in continuarea studiilor la zi poti solicita in nume propriu pensie de intretinere de la tatal tau. Trebuie sa-i cunosti adresa unde va fi citat si pensia se va stabili in raport de veniturile lkui si de numarul de copii pe care ii are in prezent in intretinere .
Av.Ioana Cazacu Bucuresti 0766525202
...si ceva in plus...in cazul in care unitatea militara iti suporta cheltuieli cu hrana, imbracamintea,etc obligatia tatalui va fi redusa corespunzator...
pt ca aveti o hotarare pt pensie, puteti sa-l executati silit pt suma restanta pe ultimii 3 ani.
acum, pt ca urmati o scoala, puteti sa-l actionati in judecata pt marirea acestei pensii