avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor(adoptie),drepturi dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor(adoptie),drepturi dupa divort

Buna seara,

Am divortat in urma cu 5 ani,din casatorie a rezultat un copil a carei custodie mi-a fost incredintata iar tata a fost obligat la plata pensiei alimentare fara a primi program de vizita pentru ca nu a solicitat.In toti acesti ani el nu a pastrat legaturi cu minorul si nici nu a platit pensia alimentara.Intrebarile mele sunt urmatoarele :

1. M-am recasatorit si atat copilul cat si eu si actualul sot dorim sa o trecem pe numele nostru(copilul chiar sufera ca nu are acelasi nume de familie ca noi si fratiorii lui), care sunt procedurile legale si daca pot face asta si fara acordul tatalui,sau daca il pot obliga cumva daca il dau in judecata ,avand in vedere ca el nu a platit nici pensia alimentara ?

2. Care sunt urmarile daca il dau in judecata pentru neplata pensiei alimentare, pot cere decaderea din drepturile parintesti?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:59, 6 Februarie 2015
Ce anume doriti mai exact, ca sotul sa il adopte sau sa ii schimbati numele ? Pt ambele aveti nevoie de acordul tatalui biologic.
Nu veti reusi sa il decadeti din drepturile parintesti, executati-l silit pt pensie.

Sau incercati sa faceti o intelegere cu el, sa va dea acordul pentru adoptie si d-voastra il scutiti de pensia restanta, poate o sa-l intereseze schimbul daca spuneti ca n-a tinut legatura cu copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată ... Alexandra13p Alexandra13p Buna seara , sunt mama al unui copil de aproape 5 ani , divorțată și recăsătorita. Tatăl copilului dorește ca el sa fie decăzut din drepturile ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti Luminida Luminida Buna ziua! M-am casatorit acum 5 ani ,sotia mea are un copil dintro relatie anterioara.Respectivul tata a recunoscut copilul doar in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi ale tatalui cobra2009 cobra2009 Am in intretinere un minor de 7 ani si tatal nu sa preocupat de el din 2009. Nu a platit nici pensie si nici nu a sunst niciodata,noi fiind in strainatate iar ... (vezi toată discuția)