avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imi pot recupera banii in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imi pot recupera banii in instanta?

Am apelat la o firma de confectionat mobila sa imi execute mobilierul de acasa (un dormitor). Au venit in apartamentul meu, au efectuat masuratori si apoi au intocmit o schita. Eu am fost de acord cu acea schita (culoare, dimensiuni, design, etc).
Le-am platit o suma importanta de bani.
Dupa o saptamana au venit si au asamblat mobila.
La finalizare am constatat ca nimic din ceea ce am convenit nu a fost respectat (nici model, nici culoare, nici dimensiuni).
MObila arata groaznic si eu imi vreau banii inapoi.
Problema este ca nu am incheiat nici un contract si nu am nici dovada ca am platit banii (factura, chitanta).
Firma nu doreste sa returneze banii incasati.
Cum ar trebui sa procedez si ce sanse am sa imi recuperez banii in instanta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:20, 3 Decembrie 2010
Ce dovezi aveti ca mobila trebuia sa arate altfel?
Nu am decat schita initiala.
Dar nu ma deranjeaza doar forma ci si modul de realizare - canturi neuniforme, material zgariat, imbinari descleiate, etc.

Vedeti vre-o posibilitate de a forta firma sa imi returneze banii?]
Nu mi/au eliberat nici documente fiscale.
O problema ar fi si aceea a pretului.
Daca nu aveti dovada pretului va trebui stabilit in instanta.
Din ce ziceti, in mod normal aveti dreptate si instanta ar putea sa dispuna rezolutiunea contractului.
Se va face si o expertiza judiciara dupa parerea mea.
O sa va coste ceva bani procesul si nu se stie ce pret se va dovedi in instanta.
Ar trebui sa aveti si martori care sa nu fie rude, daca exista probleme in cursul procesului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa conformitate mobilier adriana7373 adriana7373 Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am încheiat un contract cu un producător de mobilier la comanda + i-am achitat o factura de avans, 50% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Avans nerecuperat ireenapd ireenapd Buna ziua! As dori parerea dvs in urmatorea situatie: Am achitat un avans pentru o comanda de mobila bucatarie, iar pretul final se stabilea in urma ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect mariannnghe mariannnghe Am achizitionat un coltar extensibil de la o bine cunoscuta firma de mobila si am sesizat ca are un defect major. Am dat comanda in luna ianuarie de ... (vezi toată discuția)