avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia de locatari

Am o problema mai complicata, mai exact:
In dec 2009 am cumparat un apartament, in august l-am renovat, am curatat caloriferele iar cand au dat caldura am constatat cu stupoare ca in dormitor caloriferul abia se incalzeste, nu doar la mine ci si la vecinii mei de pe coloana. Au venit instalatorii cu administratorul, au ajuns la concluzia ca este coloana infundata si exista 2 variante: ori schimbam toti vecinii coloana, iar costul reparatiilor se imparte egal la cele 5 apartamente, ori pt ca ap meu este la parter, repar coloana de la subsol pana la et 1 si suport costurile singura. Asta desigur ca e posibil la primavara.
Pana atunci eu ce fac?! Platesc caldura desi in dormitor nu am?????X-(
Cel mai recent răspuns: alina_f_c , utilizator 08:26, 6 Decembrie 2010
instalatia de alimwntare cu agent termic reprezinta parte comuna,a carei intretinere
/reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Exista posibilitatea ca functie de interesul asociatiei de proprietari,defectiunea sa se poata remedia si in acest ,moment sau ,cand va aprecia asociatia
Daca asociatia de proprietari isi asuma responsabilitatea sa constate ca defectiunea nu poate fi remediata ,astfel incat sa poata beneficia de confort termic toti proprietarii,atunci tot asociatia de proprietari are obligatia sa dispuna repartizarea caldurii strict apartamentelor care beneficiaza efectiv de caldura
Si ce sa fac? Sa astept sa propuna ei o solutie :)) Nu prea cred ca asa voi avea sorti de izbanda ...
Aveti repartitoare?
Nu :( Nimeni din bloc nu are ... :( Era mai bine sa fi avut, macar stiam o treaba ...da' asa ... :((
Propuneti comitetului executiv al asociatiei ca in aceasta iarna sa recalculeze cota-parte indiviza pentru apartamentele de pe acea coloana, scazand suprafata camerei neincalzita din suprafata utila.
Situatia este cunoscuta si recunoscuta imposibilitatea de a se face lucrarea acum.
E normal ca (,) conducerea asociatiei dv, sa lucreze pentru proprietari si sa le rezolve problemele, deci sa inteleaga situatia acestor apartamente si in consecinta sa ia o decizie favorabila. Nu se pot spala pe maini!

Alte discuții în legătură

Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)
Problema incalzire ineficienta (aproape inexistenta) dtimi dtimi Buna ziua As vrea vrea sa clarific daca se poate cu ajutorul dvs pasii de urmat pentru rezolvarea situatiei de mai jos. De ani de zile (cel putin 4 de ... (vezi toată discuția)
Plata factura intretinere andy_17 andy_17 Buna ziua,am si eu o mare problema.Locuiesc intr-un bloc vechi care primeste caldura de la centrala orasului.Pana anul acesta nu am avut probleme cu ... (vezi toată discuția)