avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constitutia Romaniei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constitutia Romaniei

La art. 53 alin. 2 din Constitutia Romaniei se precizeaza faptul ca se pot restrange anumite drepturi si libertati insa ca acestea se fac in mod NEDISCRIMINATORIU.
Taierile de 25% din salariile bugetarilor nu intra cumva si sub incidenta acestui articol, intrucat salariile celor din Regiile Automone de stat nu au suferit aceste reduceri.
Deasemeni in Constituie la art. 53 alin 2 face referire la restrangerea drepturilor tuturor , fara deosebire de angajat al statului sau angajat din domeniul privat.
Cel mai recent răspuns: CRiciu81 , utilizator 16:55, 12 Decembrie 2010
Nu stiu daca se poate vorbi de discriminare.Trebuie sa mai aveti in vedere ca salariul minim in aceste regii si companii de stat era stabilit la 600 lei,ca la privat si nu la 700 lei ca la bugetari,inainte de taierile de 25% din salariile bugetarilor.Atunci nu era vorba despre discriminare?
Iulia-ana a scris:

Nu stiu daca se poate vorbi de discriminare.Trebuie sa mai aveti in vedere ca salariul minim in aceste regii si companii de stat era stabilit la 600 lei,ca la privat si nu la 700 lei ca la bugetari,inainte de taierile de 25% din salariile bugetarilor.Atunci nu era vorba despre discriminare?


Salariul minim atat pentru bugetari , cat si pentru privati este de 600 lei ... nu vad de unde ati scos valoarea de 700 lei pt bugetari.:-/
Acum asa este.Inainte de taierile de care se vorbeste,existau 2 salarii minime:600 la privat ,companii de stat si regii si 700 pentru bugetari.Am intrebat:de ce nu s-a gandit la discriminare si cand existau 2 salarii minime.

Nu vroiam sa dau neaparat exemple,Regiile Autonome mi-au venit in minte prima oara, pe mine ma interesa daca ceea ce face statul Roman in momentul de fata este sau nu discriminare.
Nu este discriminare, daca intelegeti tratament diferentiat (ilegal) pe criterii de identitate a persoanei (sex, rasa, religie etc). Nu este discriminare nici macar pe criterii socio-profesionale care este de obicei constitutionala (scutirea de impozit a programatorilor, biletele de vacanta pentru pensionari).

Conform statutului RA, aceasta au independenta bugetara. Daca ar fi fortate si ele sa aplice reducerea cu 25%, de ce nu ar fi fortati si privatii pe acelasi motiv de discriminare?

Alte discuții în legătură

Salariu minim cu studii superioare mason mason Salut Stie cineva care v a fi salariu cu studii superioare, in urma reducerilor cu 25%? Se taie si acest salariu? Din cate stiu salariul minim ramane la 600 ... (vezi toată discuția)
Speta prima nastere in sistemul bugetar mazu mazu Mama, profesor titular, naste in luna august 2010 gemeni si depune la secretariatul scolii cerere pentru acordarea unei \"prime pentru nasterea fiecarui ... (vezi toată discuția)
Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)