avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cu banca si fiscul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cu banca si fiscul

Buna ziua
Am un credit pe persoana fizica la o banca.Am deschisa o firma,un srl.Daca am datorii la fisc pt firma ,acesta poate sa blocheze contul in care depun ratele ca persoana fizica?Nu ar trebui sa fiu instiintat atat de banca cat si de fisc de acest lucru?

Intreb acest lucru pt ca am trimis pe cineva sa-mi depuna o rata la banca si s-a interesat cat mai este valoarea ramasa de rate.In acest moment i s-a spus ca de un an de zile toti banii care ii depuneam pt rata intrau de fapt in contul fiscului pt niste datorii.Sunt uimit de acest lucru si de faptul ca nu am fost anuntat de acest lucru pana acum.
Pt firma datoriile sunt de cel mult 2 luni pt ca de cate ori intarziam cu plata lor blocau conturile si isi luau banii.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
danadaia, utilizator
Cel mai recent răspuns: danadaia , utilizator 21:57, 5 Decembrie 2010
Da au acest drept.Imi este greu sa cred ca nu ati stiut.Contabilul firmei nu a trecut 1 an de zile pe la fisc?
Nu as avea nici un interes sa mint.
Adica pot sa blocheze un cont(de fapt ma duc la banca si platesc la ghiseu rata ,nu am un cont special pt asta) in care se depun bani pt un imprumut pe persoana fizica pt niste datorii care le ai pe firma?Mie greu sa cred acest lucru.....iti pun oprire pe conturi firmei dar nu pe cele pe persoana fizica.La fisc merge in general adm.firmei acum o luna a avut loc un control de fond si nu s-a specificat nimic referitor la acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
danadaia, utilizator
danadaia a scris:

Nu as avea nici un interes sa mint.
Adica pot sa blocheze un cont(de fapt ma duc la banca si platesc la ghiseu rata ,nu am un cont special pt asta) in care se depun bani pt un imprumut pe persoana fizica pt niste datorii care le ai pe firma?Mie greu sa cred acest lucru.....iti pun oprire pe conturi firmei dar nu pe cele pe persoana fizica.La fisc merge in general adm.firmei acum o luna a avut loc un control de fond si nu s-a specificat nimic referitor la acest lucru.

Uzantele bancare impun ca la momentul cand exista astfel de problema intr-o firma si intamplator, unul dintre asociati are cont de disponibilitati la aceeasi banca, aceasta din urma, sa-l notifice pe reprezentantul firmei despre problema platilor restante fata de stat si nicidecum sa blocheze contul de disponibilitati al persoanei fizice, de la sine putere, fara un document care, sa-i furnizeze acest drept, eliberat de un for competent material si teritorial. Asadar, puteti face reclamatie la ANPC si chiar formula actiune la instanta de judecata. :ok:
Multumesc pt raspuns.Maine o sa iau leg .cu cei de la fisc sa vad care este problema.Asta este marea problema ca nu am fost anuntat in momentul in care au dispus luarea banilor care eu ii depuneam pt rate .Eram anuntat ca au fost blocate conturile firmei si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi bancare vulpoi vulpoi Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care o societate are contul blocat la banca unde isi desfasoara toate operatiunile bancare poate de schide un cont la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul de ... (vezi toată discuția)
Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)