avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intrebare despre existenta unei hotarari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intrebare despre existenta unei hotarari

Buna ziua,
V-as ruga, daca stie cineva, sa-mi spuna de existenta( de nr., data aparitiei) a unei Hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in care Curtea retine: "mentiunile de pe factura sunt unilaterale daca nu sunt acceptate de reprezentantul legal" se poate face aceasta dovada prin certificat constatator de la ORC. Semnatura de pe factura dovedeste doar ridicarea marfii si nicidecum acceptarea la plata a unor penalitati.
In septembrie 2008 un furnizor de marfa in momentul cand sotul i-a achitat factura (factura pe care furnizorul a avut grija sa scrie: " termen de plata 7 zile, penalitati de 1% pe zi in caz de intarziere) i-a motivat ca nu are chitantierul momentan dar tura urmatoare o sa-i dea chitanta. Sotul nu i-a mai luat banii inapoi si nici nu l-a pus sa semneze precum ca i-a primit - a mers pe incredere. In firma, la momentul respectiv, sotul nu figura nici macar ca angajat , eu fiind asociat unic.
Urmatoarele dati cand i-a cerut chitanta tot gasea scuze ca nu are facturierul sa-i poata trece pe chitanta nr facturii,ca sigur o sa i-o dea, ce se tot sperie atata!
Cand sotul a renuntat sa mai ia marfa de la el, preferand sa mearga direct la producatorul, de unde si acest furnizor lua de fapt marfa, intalnindu-l pe sotul meu acolo l-a amenintat ca o sa-i arate el ca toti banii pe care o sa-i scoata din marfa o sa-i revina lui. Nu stiam la momentul respectiv ce rost au aceste amenintari. Am realizat abia in momentul cand ne-am trezit dati in judecata pt neplata acelei facturi la care furnizorul ne-a dus cu vorba ca o sa ne dea chitanta si pe care n-am mai vazut-o de fapt. Ca sa am totusi chitanta, i-am mai platit-o odata si plus penalitatile inca o data valoarea facturii, conform legii 469/2002.
Ne judecam deja de aproape 2 ani pentru acel 1% penalitati.
La recurs, la tribunalul BC castigam, la judecatoria Onesti pierdem. Nu stiu ce sa mai cred.
Daca cineva cunoaste un caz asemanator sau poate sa ma indrume in vreun fel ii multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: STEFIANA , utilizator 15:41, 6 Decembrie 2010
Cautati pe site Inaltei Curti de Casatie si Justitie, scj.ro.S-ar putea sa gasiti ce aveti nevoie.
Multumesc mult pentru indrumare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile i.i. Dl_Sandu Dl_Sandu 1-La o Intreprindere individuala cu profil comert produse nealimentare(textile decoratiuni) infiintat de curand,sunt deductibile toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Model cerere reabilitare mlivia mlivia As dori sa stiu care sunt demersurile pentru o cerere de reabilitare? (vezi toată discuția)
Ce repercursiuni poate avea cererea de recuzare? STEFIANA STEFIANA Buna ziua, Ce repercursiuni poate avea o cerere de recuzare a unui judecator, cerere ce mi-a fost respinsa, ramanand sa judece cauza tot el, care in acelasi ... (vezi toată discuția)