mama a avut un imprumut la o banca a platit 2 ani si a decedat. in contrct specifica ca are o asigurare de deces cu o firma. am depus tot ce mia cerut banca si ei au trimiso la firma de asigurari. acum firma de asig. ma cauta pe mine sa le spun de ce boli si de cite ori a fost internata mama si de ce...etc.. dar nu am mai primit niciun raspuns. ce e de facut daca ei refuza sa plateasca?:O
asigurati-va reprezentare legala printr-un avocat deoarece asigurarile de viata sunt extrem de complexe ca si clauze contractuale.
din ce spuneti dvs, inteleg ca firma de asigurare cauta motive sa nu plateasca asigurarea. din aceasta cauza este bine ca cineva sa va reprezinte deoarece este posibil ca - fara sa vreti - sa le oferiti pe tava motivul pentru care nu vor plati.
este bine ca orice corespondenta sa fie vizata de un avocat altfel poate fi folosita impotriva dvs intr-un eventual proces.
Este prematur sa va ganditi la reprezentare."Pe tava" oferiti doar informatii medicale.Acestea exista,nu pot fi ascunse.
In vederea incasarii indemnizatiei de asigurare,beneficiarul are obligatia sa prezinte documentele necesare.
Banca este desemnata beneficiar pe polita dar nu este in posesia actelor(certificat de deces,certificatul medical constatator al decesului).In calitate de mostenitor,aveti interesul sa prezentati acestea asiguratorului.
Exista excludere la plata in situatia in care decesul a fost provocat de o afectiune preexistenta(boala existenta la momentul incheierii asigurarii).
Copia dupa fisa medicala aflata la medicul de familie lamureste situatia.
Nu va ganditi la un refuz cata vreme nu l-ati primit.Prezentati documentele necesare.
Polita de asigurare
laslau
Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)