avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere in participatiune PF cu SC pentru prestari ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere in participatiune PF cu SC pentru prestari servicii

Doresc sa stiu daca o persoana fizica se poate asocia cu o persoana juridica, printr-un contract de asociere in participatiune prin care persoana fizica pune la dispozitia companiei servicii de consultanta afaceri provenite din experieta practica.
Ce fel de impozit pe veniturile persoanei fizice se practica?
Cel mai recent răspuns: adelyna23 , utilizator 13:29, 6 Decembrie 2010
Da este posibil (Codul com. art 251-256)
Aportul asociatilor poate fi in bani, bunuri sau prestari in natura.
PF plateste impozitul conform codului fiscal.
multumesc frumos, m-am documentat si asa este
Asociatul administrator poate aduce ca aport:
 valori materiale: bani, bunuri, o fracţiune sau întregul său fond de comerţ. Aportul material diferă după cum asocierea are ca obiect săvârşirea uneia sau mai multor operaţiuni, ori întregul său comerţ.
Dar şi
 industria sa: priceperea, cunoştinţele manageriale, relaţiile cu alţi comercianţi sau necomercianţi, creditul de care se bucură

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caen 5630 baruri si alte activitati de servire a barurilor slk268 slk268 Pentru acest domeniu de activitate ( vanzare bauturi alcolice, racoritoare , sandwich-uri , tigari, cafea) , ce taxe si impozite se declara si se platesc ? ... (vezi toată discuția)
Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)
Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)