avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociere pe punct de lucru?!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociere pe punct de lucru?!

Buna!
Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o persoana (fizica). Ma intereseaza sa stiu daca, pentru aceasta, trebuie sa infiintez o noua firma (in asociere cu noul partener) sau se poate face o asociere doar pe punctul de lucru si sa raman asociat unic pe distributie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: S.C. SERVICII COMERCIALE S.R.L. , Consilier juridic 14:46, 17 Martie 2008
Pentru magazin, daca doriti sa va asociati cu alta persoana, va trebui sa deschideti o alta societate comerciala.
aureliangl a scris:
Pentru magazin, daca doriti sa va asociati cu alta persoana, va trebui sa deschideti o alta societate comerciala.
:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O
Asocierea in participatiune poate avea orice scop, inclusiv operarea unui magazin...
Asociere in participatiune intre un comerciant si un necomerciant? Cu explicatia ca si necomerciantul efectueaza fapte de comert si astfel i se aplica legislatia comerciala? sau?
Necomerciantului nu i se aplica legea comerciala, ci numai asocierii.
Ca sa nu te incurci....poti fie sa iei respectiva persoana ca asociat la societatea deja existenta, dar va fi asociat la toate activitatile firmei,nu doar in privinta magazinului, sau faceti o noua societate in care te vei asocia ori tu ca persoana fizica ori societatea la care esti asociat unic.

Alte discuții în legătură

Contract de parteneriat intre 2 firme AresG AresG Buna , Problema mea sta in felul urmator : eu am o firma si vreau sa ma asociez cu cineva care detine alta firma . prin contract intre firme . Vreau in asa ... (vezi toată discuția)
Caen 5630 baruri si alte activitati de servire a barurilor slk268 slk268 Pentru acest domeniu de activitate ( vanzare bauturi alcolice, racoritoare , sandwich-uri , tigari, cafea) , ce taxe si impozite se declara si se platesc ? ... (vezi toată discuția)
Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)