avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere pe punct de lucru?!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere pe punct de lucru?!

Buna!
Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o persoana (fizica). Ma intereseaza sa stiu daca, pentru aceasta, trebuie sa infiintez o noua firma (in asociere cu noul partener) sau se poate face o asociere doar pe punctul de lucru si sa raman asociat unic pe distributie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anndreya_eu , utilizator 10:54, 24 Iulie 2006
Se poate face o asociere numai pe punctul de lucru. Aveti grija sa specificati, pentru a nu avea probleme in viitor, dreptul dumneavostra de a ramane unic distribuitor. De asemenea specificati foarte clar drepturile si obligatiile partilor.

O firma noua pentru partenerul dvs. este necesara in functie de drepturile si obligatiile partilor din contractul de aociere. In principiu, asocierea va functiona ca o inchiriere si va fi nevoie sa inregistrati contractul la Administratia Financiara, unde s-ar putea sa aveti probleme.

Recomandarea ar fi ca partenerul dvs. sa-si infiinteze o societate comerciala, iar contractul de asociere sa se faca intre societati.
Se poate face o asociere numai pe punctul de lucru. Aveti grija sa specificati, pentru a nu avea probleme in viitor, dreptul dumneavostra de a ramane unic distribuitor. De asemenea specificati foarte clar drepturile si obligatiile partilor.

O firma noua pentru partenerul dvs. este necesara in functie de drepturile si obligatiile partilor din contractul de aociere. In principiu, asocierea va functiona ca o inchiriere si va fi nevoie sa inregistrati contractul la Administratia Financiara, unde s-ar putea sa aveti probleme.

Recomandarea ar fi ca partenerul dvs. sa-si infiinteze o societate comerciala, iar contractul de asociere sa se faca intre societati.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)
Care mod de asociere e cel mai bun? ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Sotul meu a infiintat o societate in anul 2009.S-a intamplat ceva in familie , si respectiva firma nu a functionat,Din diverse motive, nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune Cosmin_vd Cosmin_vd Buna ziua! Am o firma de distributie (asociat unic) si 2 puncte de lucru (2 baruri). Intentionez sa deschid un nou punct de lucru (o cafenea). Pentru ... (vezi toată discuția)