avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere pe punct de lucru?!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere pe punct de lucru?!

Buna!
Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o persoana (fizica). Ma intereseaza sa stiu daca, pentru aceasta, trebuie sa infiintez o noua firma (in asociere cu noul partener) sau se poate face o asociere doar pe punctul de lucru si sa raman asociat unic pe distributie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anndreya_eu , utilizator 10:54, 24 Iulie 2006
Se poate face o asociere numai pe punctul de lucru. Aveti grija sa specificati, pentru a nu avea probleme in viitor, dreptul dumneavostra de a ramane unic distribuitor. De asemenea specificati foarte clar drepturile si obligatiile partilor.

O firma noua pentru partenerul dvs. este necesara in functie de drepturile si obligatiile partilor din contractul de aociere. In principiu, asocierea va functiona ca o inchiriere si va fi nevoie sa inregistrati contractul la Administratia Financiara, unde s-ar putea sa aveti probleme.

Recomandarea ar fi ca partenerul dvs. sa-si infiinteze o societate comerciala, iar contractul de asociere sa se faca intre societati.
Se poate face o asociere numai pe punctul de lucru. Aveti grija sa specificati, pentru a nu avea probleme in viitor, dreptul dumneavostra de a ramane unic distribuitor. De asemenea specificati foarte clar drepturile si obligatiile partilor.

O firma noua pentru partenerul dvs. este necesara in functie de drepturile si obligatiile partilor din contractul de aociere. In principiu, asocierea va functiona ca o inchiriere si va fi nevoie sa inregistrati contractul la Administratia Financiara, unde s-ar putea sa aveti probleme.

Recomandarea ar fi ca partenerul dvs. sa-si infiinteze o societate comerciala, iar contractul de asociere sa se faca intre societati.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere pe punct de lucru?! anndreya_eu anndreya_eu Buna! Am o firma de distributie (asociat unic), dar intentionez sa deschid si un magazin. Pentru deschiderea magazinului, doresc sa ma asociez cu inca o ... (vezi toată discuția)
Care mod de asociere e cel mai bun? ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Sotul meu a infiintat o societate in anul 2009.S-a intamplat ceva in familie , si respectiva firma nu a functionat,Din diverse motive, nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune Cosmin_vd Cosmin_vd Buna ziua! Am o firma de distributie (asociat unic) si 2 puncte de lucru (2 baruri). Intentionez sa deschid un nou punct de lucru (o cafenea). Pentru ... (vezi toată discuția)