avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj; ultima viza
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj; ultima viza

buna seara. sunt in somaj si luna viitoare s incheie cele 6 luni de acordare. Data stabilirii dreptului de indemnizatie pentru somaj a fost 15.07.2010 iar in septembrie am primit prin posta banii respectiv suma de 590 de lei( pe o luna si jumate) . Luna viitoare pun cea de a-5-a viza ( din cate am inteles ultima pentru ca se pun doar 5 vize chiar dc iau 6 luni somaj) . Daca luna viitoare este ultima de primire a somajului practic eu as lua banii doar p 5 luni si jumate nu p 6 luni cum ar trebui... cei 180 de lei cand ii mai primesc atunci?
Cel mai recent răspuns: flaviutzza , utilizator 20:50, 4 Decembrie 2010
Interventie moderator Am rugamintea sa nu deschideti mai multe discutii in legatura cu aceeasi problema. Daca mai aveti intrebari si nu vi s-a raspuns, completati mesajul folosind butonul "editeaza". Daca ati primit raspunsuri, accesati acelasi topic si postati noi intrebari folosind butonul "raspunde".

Multumesc! :)

Gabriela Pintea

flaviutzza a scris:
buna ziua! eu iau somaj timp de 6 luni. cate vize ar trebui sa am p carnet? mi sa spus ca 5 vize este adevarat? multumesc
1. Nu se pune a 6-a viza deoarece nu mai are de ce sa va cheme la AJOFM si dupa expirarea perioadei de somaj.
2. Veti primi indemnizatie der somaj pentru 6 luni nu pentru 5 luni si jumatate. Nu stiu cine v-a spus asa ceva.
am nelamurirea aceasta deoarece eu pun luna viitoare ce-a dea 5 a viza , si eu luna viitoare nu as primi banii decat p 5 luni si jumate
spun asta pentru ca in septembrie cand mi-a venit prima data somajul, mi-au venit p o luna si jumate deoarece data stabilirii indemnizatiei de somaj a fost 15.07.2010, dosarul l-am depus p 05. 08.2010 iar prima viza a fost pe 06.09.2010. pana acum am luat somajul p 3 luni jumate, luna aceasta se fac 4 luni jumate, iar luna cealalta cand pun ultima viza se fac 5 luni jumate,
Nu conteaza data cand puneti viza. Veti primi indemnizatia de somaj pe toate cele 6 luni. :console:

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de somaj pentru prima data marius2010 marius2010 Buna ziua As avea o intrebare in legatura cu acordarea indemnizatiei de somaj. Daca ramai somer si trebuie sa te inscrii la AJOFM, in momentul ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei de somaj angcris angcris La data de 1.04.2011 am incetat CIM in baza art.55 ,lit.b din Codul Muncii.In ultima luna lucrata (martie) am primit un bonus (este numita prima de fidelitate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj - ultima viza? hiroichi hiroichi Pe data de 21 sunt programat la a cincea viza de somaj si am inteles ca asta este ultima data cand trebuie sa ma mai prezint la ei.Este adevarat pun doar 5 ... (vezi toată discuția)