avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... suspendarea cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

suspendarea cauzei

buna seara
Intr un proces de recunoastere a paternitatii /declinare ,minorul a fost recunoscut de tata,i s-a stabilit pensie alimentara si obligativitatea de a schimba numele de familie a minorului ,acesta fiind incredintat mamei .Pentru ca a fost incredintat mamei, tatal minorului a facut apel ,apelu fiind admis in decursu desfasurarii avestuia la o sedinta publica nu s a prezentat nici o parte ,motiv pt care procesul a fost suspendat..In temeiul articolului 242 suspenda solutionarea apelului .Definitiva .Cu#-o recurs in conditiile articolului 244.Pronuntata in sedinta publica .
As vrea sa intreb daca acest proces se suspenda ,ramane valabila hotararea initiala sau procesul ramane in aer pana cand una dintre parti il dedeschide ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:34, 4 Decembrie 2010
Daca dosarul nu va fi repus pe rol de tatal minorului si va ramane in nelucrare timp de un an de la data comunicarii incheierii de suspendare, atunci instanta poate pronunta perimarea apelului, caz in care sentinta judecatoriei ar ramane cea valabila.
Mesaje reeditate
@ mariazet46
Data post: Vineri, 3 Decembrie 2010, 20:42
Subiect: suspendarea cauzei


buna seara
Intr un proces de recunoastere a paternitatii /declinare ,minorul a fost recunoscut de tata,i s-a stabilit pensie alimentara si obligativitatea de a schimba numele de familie a minorului ,acesta fiind incredintat mamei .Pentru ca a fost incredintat mamei, tatal minorului a facut apel ,apelu fiind admis in decursu desfasurarii avestuia la o sedinta publica nu s a prezentat nici o parte ,motiv pt care procesul a fost suspendat..In temeiul articolului 242 suspenda solutionarea apelului .Definitiva .Cu recurs in conditiile articolului 244.Pronuntata in sedinta publica .
As vrea sa intreb daca acest proces se suspenda ,ramane valabila hotararea initiala sau procesul ramane in aer pana cand una dintre parti il dedeschide ?

ultima data editat de mariazet46 pe data de Vineri, 3 Decembrie 2010, 20:51



@ simonette12
Data post: Vineri, 3 Decembrie 2010, 20:57


Perimarea judecarii apelului, caci in apel a intervenit suspendarea cauzei, va interveni daca in decurs de un an de la data suspendarii, nici una din parti nu va solicita repunerea cauzei pe rol., mai exact daca dosarul va ramane in nelucrare timp de un an de la data suspendarii.
In cazul intervenirii perimarii judecarii apelului, hotararea instantei de fond va ramane definitiva conform art.377 al.2 c.proc.civ.

ultima data editat de simonette12 pe data de Vineri, 3 Decembrie 2010, 20:59


:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Definitivarea hotararii judecatoresti Gela Gavrila Gela Gavrila Buna seara ,doresc o lamurire in ceea ce priveste: suspendarea unei cauze in apelconform art.242 alin.2c.proc.civ.,pentru neprezentarea partilor,termenul de ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva suspendare proces civil teisoara teisoara În temeiul art. 242 alin. 1 N.C.P.C. suspendă judecarea cauzei având ca obiect „pretenţii”, ..... acest lucru s-a produs in ... (vezi toată discuția)