avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face cv unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face cv unui minor

Suntem doi copii la parinti. Eu vreau sa imi construiesc o casuta pe jumatate din terenul parintilor pe care o sa mi-se faca cv .Fratelui meu care este inca minor ise poate face un cv . In ideea sa facem numai odata toate actele necesare
multumesc;
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:13, 4 Decembrie 2010
Buna dimineata.
In ideea ca "cv" este contract de vanzare cumparare - va fi nevoie de 3 documentatii cadastrale, una pe total si 2 pentru loturile ce se vor vandute copiilor.
Da, minorul poate dobandi bunuri ... conditiile de cumparare depind de varsta lui, daca nu are de loc capacitate de exercitiu (sub 14 ani) - caz in care actul se incheie prin reprezentantul legal al minorului sau are capacitate de exercitiu restransa (14-18 ani) - caz in care se incheie de minor cu incuviintarea prealabila a ocrotitorului legal.
Dumneavoastra dati bani parintilor in schimbul terenului? Minorul de unde are bani (pe numele lui) ca sa cumpere?
cam ciudata vanzarea intre parinti si copii. de ce nu va fac parintii donatie? se face declaratia de parcelare, se imparte terenul in 2 loturi si se poate donatie, neincalcandu-se rezerva succesorala.
preferabil e sa va faca donatie parintii dvs ambilor copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea permite ? redialboss redialboss buna seara as dorii sa stiu daca este legal si daca legea i-mi permite sa trec un apartament ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil unei persoane minore? eu12345 eu12345 buna ziua! va rog frumos, care este raspunsul la intrebarea din titlu? este vorba despre un imobil proprietate 50/50 sot si sotie si de comun acord sotii ... (vezi toată discuția)
Donatie pentru nepoti 51971 51971 Buna ziua. Am 2 nepoti minori carora vreau sa le dau pamantul si casa de la tara.Vreau sa le trec pe numele lor dupa acuma si sa intre in posesia lor cand or ... (vezi toată discuția)