avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale unul din asociati are probleme cu banca, bagat in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

unul din asociati are probleme cu banca, bagat in cip/crb

Suntem doi asociati la o S.C. , amandoi fiind si administratori.
Dar asociatul meu are probleme cu banca, am inteles ca nu mai poate face imprumuturi la banca fiind bagat in cip/crb.
INTREBARE : in cazul in care hotaram sa facem un credit/leasing pe firma, poate sa cauzeze faptul ca asociatul meu are probleme cu banca ???
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:15, 7 Martie 2008
Inteleg ca sunteti asociati intr-un SRL. Faptul ca unul din asociati-administratori este inscris in CRB nu ar trebui sa va creeze probleme in obtinerea unui credit, atat timp cat persoana juridica -SRL-ul un figureaza in CIP sau in CRB. De principiu in vederea acordarii creditului, dincolo de verificarile si analiza economico-financiara (bonitate, flux incasari-plati, etc), banca pune mare accent pe garantii, stabilitate financiara si sa nu figurati in CIP sau CRB (societatea)
Nu am auzit sa fi fost verificati si asociatii. Ca o masura de prevedere ramaneti numai dvs. ca administrator pana la momentul obtinerii creditului
In mod normal nu ar trebui sa aveti probleme, deoarece nu trebuie confundata averea personala cu averea societatii.:(
Dar depinde si de politica adoptata de banca#-o
important este sa nu fi semnat vreo fila cec fara acoperire!
Chiar daca o semna nu avea importanta, atat timp cat nu era a SC in cauza:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl doi asociati radin radin buna ziua, sant asociat la o firma srl, avem trei magazine de vanzare mobila , si pana acuma de curand treaba mergea binisor. de la un timp insa datorita ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin sau fila cec drept garantie smara_radu smara_radu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce este mai sigur sa solicitam: fila CEC sau BO avalizat de administrator? Am inteles ca in cazul in care optam pentru CEC, ... (vezi toată discuția)
Datorie ONU EMIL ONU EMIL Am avut o firma care a fost preluata de o persoana modificarea fiind facuta si ORC. Intre noi s-a incheiat un proces verbal prin care dupa preluare trebuia sa ... (vezi toată discuția)