avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie militara

Daca pot actiona in judecata pe Prim ministrului Emil Boc , in calitate de sef al Guvernului Romaniei , si de proprire pe averea lui , in vederea recuperarii pagubelor financiare ce ar putea decurge din intrarea in viguare a legii de recalculare a pensiilor militare care este obligatorie si cu titlu executoriu si care nu este la cererea expresa a pensionarului. Acest domn se prevaleaza de Constitutia Romaniei atunci cand spune ca Pensia este obligatorie si nu Cuantumul ei(care a fost calculata dupa legile din Romania, vorbim de cele in plata) , ceea ce inseamna ca si un cuantum de 0.0001RON este tot Pensie.Este timpul ca acest Domn din Guvern sa raspunda cu averea lui(ori cu LIBERTATEA) si implicit ale familiei lui pentru greselile pe care le face si nu toata Romania.
Si nu uitati un LUCRU IMPORTANT: Azi noi maine voi urmati!!!!!!!Deci nu va bucurati, ca va va vine randul , nesimtirea acestor personaje este nelimitata.
Cel mai recent răspuns: adrian100 , utilizator 14:47, 6 Decembrie 2010
Astia"voi"adica noi,am pierdut in decembrie 89 prin lovitura de stat data de armata,adica voi.In loc de o pensie pe Legea 3/1977 de ~80% din media salariului pe ultimii 10 ani,am una pe Legea 19/2000 de 40%.De ce nu doriti domniile voastre sa se revina la sistemul de pensii din 89 cand un colonel nu iesea la pensie cu o pensie dubla fata de un muncitor.Ar fi mai echitabil,ca tot va plangeti ca stiati cand ati intrat in sistem o sa aveti asemenea pensii speciale.Doamnelor si domnilor moderatori va rog sa nu va suparati pt.ca am rabufnit si eu,astept cu nerabdare ca Romania sa intre in imposibilitate de plata,ca numai asa scapam .
Domnule Valentin Mester , vreau sa va multumesc pentru comentariul dumneavoastra concis si la 'subiect' , dar eu astept un raspuns din partea unui avocat in cunostinta de cauza si nu comentarii.Daca aveti ceva de spus in legatura cu acest subiect va citesc cu toata atentia , daca nu , va rog cu toata stima tineti-va frustrarile personale pentru dumneavoastra , eu le am pe ale mele.
Cu stima.
Incearca si aici...[ link extern ] /
adrian100 a scris:

Domnule Valentin Mester , vreau sa va multumesc pentru comentariul dumneavoastra concis si la 'subiect' , dar eu astept un raspuns din partea unui avocat in cunostinta de cauza si nu comentarii.Daca aveti ceva de spus in legatura cu acest subiect va citesc cu toata atentia , daca nu , va rog cu toata stima tineti-va frustrarile personale pentru dumneavoastra , eu le am pe ale mele.
Cu stima.
Nu sunt de loc frustat,am incercat sa raspund la subiectul :"azi noi,maine urmati voi.."
Nu puteti, ca reprezentant al autoritatii nu raspunde patrimonial pentru deciziile sale. E destul de logic cum si de ce (nici directorul Coca Cola nu raspunde cu averea proprie daca nu mai dau premiile convenite la vreun concurs).

Oricum, la ce/cate pensii afectate sunt, averea personala a lui Boc nu v-ar ajunge mult timp :)

@Valentin Mester
Pensia medie in 1990 era de 35-40% din salariul mediu, acum este de ~65%. Deci pensionarii azi traiesc de ~2 ori mai bine, ceea ce dupa standardele romanesti inseamna prost. Dar totusi o diferenta imensa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Grupa de munca sorinnell sorinnell Buna seara, As avea si eu o intrebare la care as dori un raspuns daca se poate: Mama mea a fost pensionata pe caz de boala inainte de '89 fiind incadrata ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei sweet sweet in urma cu 8 luni am depus .pentru tatal meu ,la casa de pensii cateva adeverinte de la firmele unde a lucrat ,adeverinte ce cuprindeau sporuri de noapte ... (vezi toată discuția)
Stagiul necesar in cazul pensiei de invaliditate nemrodica nemrodica Buna ziua , va rog frumos sa imi spuneti daca fiind bolnava cu dosar medical ma pot pensiona in cazul in care am virsta de 58 de ani si o vechime in munca de ... (vezi toată discuția)