avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul semnarii-mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul semnarii-mostenire

Intru-cat la deschiderea succesiunii 2 din cei 6 mostenitori am fost contrasemnarii in favoarea celei care a deschis succesiunea ( ea a oferit o suma modica din valoarea care a fost stabilita de expertiza terenului,care a fost facuta in lipsa tuturor mostenitorilor) .As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care cele 4 persoane semneaza pt ea sh noi refuzam,(iar ca sa ajungem in instanta nu avem posibilitati materiale) acea personana va putea intra in posesia terenului sau ce se va intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:56, 4 Decembrie 2010
va rog...sa.mi raspunda cineva!Multumesc
...veti fi actionati in instanta si vi se va stabili contravaloarea cotei din bunri...
Dacă nu aveţi posibilităţi materiale, în momentul în care veţi primi citaţie pentru partaj succesoral, puteţi face o solicitare scrisă prin care să solicitaţi asistarea de către un avocat din oficiu.
Va trbui să aveţi dovada de venituri şi o adeverinţă de la administraţia financiară precum că, nu aveţi alte venituri.
dar daca suntem in faza desfasurarii succesiunii la notar?....deci nu s.a deschis nici un proces deocamdata
Solicitaţi în scris, în cadrul dosarului notarial, plata cotei părţi care rezultă din evaluare - o puteţi expedia prin poştă cu confirmare de primire, menţionând numărul dosarului notarial.

Alte discuții în legătură

Vrem să dezbatem moștenirea dar nu știm unde sunt ceilalți moștenitori, nu s-a ținut legătura cu ei. cum procedăm? babi2437 babi2437 Buna ziua. Socra mea are un teren agricol unde sunt 4 mostenitorii. Vrem sa dezbatem mostenirea dar nu stim unde sunt ceilaltii mostenitorii. Nu sa tinut ... (vezi toată discuția)
Notar cu probleme Anda_B Anda_B In urma decesului tatalui meu s-a deschis dosarul de succesiune la un notar. In acest timp pe se afla pe rol un dosar de mostenire al tatlui meu, dosar care ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune maria dinca maria dinca Buna seara. As dori sa stiu care procedura in cazul in care am cumparat drepturile succesorale la 2 din cei 4 mostenitori(succesiunea este deschisa dar ... (vezi toată discuția)