avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notar cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notar cu probleme

In urma decesului tatalui meu s-a deschis dosarul de succesiune la un notar. In acest timp pe se afla pe rol un dosar de mostenire al tatlui meu, dosar care s-a finalizat printr-o noua mostenire ce i-ar fi revenit lui. Am inteles ca pentru a intra in posesia bunurilor trebuie redeschisa succesiunea la un alt notar. Problema mea este ca acest notar este o persoana foarte dificila si ma tot trimite prin procese de lamurire a situatiei materiale, pentru ca nu se face referire si la anumite bunuri din dispozitiv asupra carora nu exista neclaritati.
Vreau sa stiu daca exista posibilitatea trasferarii intregului dosar de succesiune catre un alt notar, deoarece nu mai pot sa suport "colaborarea" cu o asemenea persoana. Nu vreau sa ajung in situatia de a deschide un proces impotriva acestui notar
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:22, 7 Decembrie 2008
Puteti sa schimbati notarul dar era mai bine daca nu mergeati la el sa deschideti succesiunea.
Va puteti adresa instantei pt deschiderea succesiunii pentru ca e posibil sa o luati de la capat si cu celalalt notar.
Deci, in loc sa mergeti la alt notar mergeti la un avocat care sa deschida proces la instanta.Avocatul merge el la termenul de judecata si nu mai umblati aiurea pe la notari.

avocat Claudiu Lascoschi
Ma intereseaza care este procedura (fara a apela instanta de judecata) pentru a schimba notarul in vederea continuarii succesiunii. Trebuie sa se existe un acord intre vechiul notar si potentialul notar in vederea transferului de dosar?
Trebuie sa rezolv aceasta problema destul de repede
Va multumesc
Procedura notariala se suspenda daca unul dintre mostenitori nu se prezinta la Succesiune.
Va trebui sa cereti incheierea de suspendare a procedurii notariale si sa va predea actele.

Sau ii cereti pur si simplu sa se retraga. Puteti cereti acest lucru iar daca nu este de acord il puteti supune unei cercetari disciplinare la Camera Notarilor Publici Locala. Sau pur si simplu puteti spune notarului ca nu aveti incredere in el.

Cred ca daca sunteti mai ferma, veti primi actele inapoi fara probleme.

Alberto Kurtyan
Odată sesizat notarul şi odată înregistrat dosarul succesoral în registrul de succesiuni, el este singurul competent să soluţioneze acel dosar succesoral. Nu puteţi cere mutarea cauzei la un alt birou notarial.

Suspendarea dosarului nu înseamnă dreptul moştenitorilor de a se adresa unui alt birou notarial. Tot ce pot face moştenitorii este să se adreseze instanţei pentru dezbaterea pe această cale a succesiunii.

Nici certificatele suplimentare de moştenitor nu sunt de competenţa altui birou notarial decît cel care a eliberat certificatul iniţial.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare tamasanu67 tamasanu67 am o matusa sora cu tatal meu care vrea sa-mi vanda casa.sotul a decedat acum 8 ani si are o fiica din prima casatorie despre care matusa nu stie ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Succesiune tibyste 1234 tibyste 1234 Buna ziua, referitor la o succesiune dintre 2 mostenitori legali, la care doar unul doreste sa o faca.Exista o posibilitate legala sa il obligi pe cel ce nu ... (vezi toată discuția)