avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua, referitor la o succesiune dintre 2 mostenitori legali, la care doar unul doreste sa o faca.Exista o posibilitate legala sa il obligi pe cel ce nu comunica sa se prezinte la notar sau altundeva pentru a incheia actele de succesiune ?
Va multumesc
Buna ziua,
Daca nu va intelegeti sa mergeti la notar atunci mergeti in instanta.
Discutati cu un avocat inainte de a face asta.
Daca faceti cerere de deschidere a succesiunii la notarul public, acesta ii va trimite citatie persoanei pe care dvs o indicati ca fiind mostenitor.
Nu exista problema de a imparti in mod egal, dar persoana locuieste in Bucuresti iar actele trebuie efectuate la Slatina Jud Olt de unde apartine mostenirea si nu are timp de asa ceva.
Daca nu se va prezenta ce se intampla juridic vorbind, cat poate sa tina ?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are pretentii la succesiune, va poate imputernici pe dvs printr-o procura speciala, care se poate intocmi la orice birou notarial din Bucuresti. Si sunt, slava Domnului ! Interes sa fie.
Daca nu este interesat de niciun bun din masa succesorala, tot la un birou notarial poate da declaratie de renuntare la mostenire.
Daca nu se prezinta personal si nici nu trimite procura sau declaratie de renuntare, din punct de vedere juridic, lucrurile raman asa.
Nu va ramane decat sa va adresati instantei.
Notarul nu va depune nicio diligenta si nu citeaza pe nimeni. Nu se intregistreaza nimeni cu un dosar succesoral care nu poate fi solutionat amiabil la notar, daca nu sunt prezenti toti mostenitorii sau nu aveti procura/declaratie de la celalalt succesibil
Daca are pretentii referitoare la mostenire, puteti fi dumneavoastra mandatar, printr-o procura speciala, notariala.

Declaratia de renuntare la mostenire este totala, definitiva, si neconditionata.

Ea vizeaza intreaga mostenire.

Aceasta se perfecteaza pe cale notariala.

In caz contrar, va puteti adresa instantei de judecata.

Procedura dezbaterii succesorala poate fi transata pe cale notariala, daca survine un acord, intre toti coerezii, altminteri, notarul nu initieaza aceasta procedura, ci sugereaza partilor sa se adreseze instantei de judecata.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)
Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Drept la.mostenire? Popvlad66 Popvlad66 Tatal meu a decedat acum 2 ani. Mama.este inca in viata si mai am.2 surori.Mama nu vrea sa faca succesiunea iar relatia dintre mine si ele e destul de rea.Ce ... (vezi toată discuția)