avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nelamuriri radiere ES , inmatriculare in RO
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nelamuriri radiere ES , inmatriculare in RO

Buna ziua.

Am un Ford Mondeo cumparat din Spania si care a fost radiat... insa pe talonul masinii nu scrie nimic cum ca ar fi anulat pt export UE sau inmatriculare in alta tare UE (asa cum am vazut pe taloanele autovechiculelor cumparate si radiate din Germania, Italia...) Am primit doar o copie facuta la XEROX dupa actul de radiere din Spania.

Nelamuririle mele sunt:
1) imi trebuie in original actul de radiere (cerere de scotere din circulatie) din Spania?
2) RAR-ul se uita daca masina e intr-adevar scoasa din circulatie/radiata - cazul meu? Sau pe ei ii intereseaza doar sa aiba talonul pentru a putea sa o identifice si sa corespunda tehnic???

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Zanetti , utilizator 08:51, 14 Decembrie 2010
1.Da
2.Nu se uita
1.Nu
2.Nu

am trecut de RAR cu bine.

cei de la RAR nici nu se uita daca e radiata sau nu (am avut un prieten exact in situatia mea si masina lui nu a fost radiata din Spania si totusi a trecut de RAR). Poate sa nu fie radiata si tu sa poti sa ii faci RAR in RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile paulpaul22 paulpaul22 buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)