avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort..

Buna seara,
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:
parintii mei sunt casatoriti de 30 de ani.Tata doreste sa vanda apartamentul si sa
isi insuseasca tot,fara a=i da mamei partea ei in conditiile in care apartamentul este pe numele lor.Tata ar avea dreptul sa o lase pe drumuri in conditiile in care mama sufera de o boala cu grad 2 de handicap si nu poate lucra de ani de zile?
Ce s-ar intampla in cazul deschiderii unui divort din partea mamei,se poate bloca si actiunea de partaj de la inceptul deschiderii procesului?Tata poate vinde singur apartamentul ,mai ales daca se deschide o actiunde de partaj?
Va multumesc,
Diana.
Cel mai recent răspuns: Diana19 , utilizator 09:53, 5 Decembrie 2010
In cazul in care apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei constituie bun comun al sotilor, acesta urmand a fi partajat fie in cadrul procesului de divort, fie pe calea unei actiuni separate introdusa dupa divort. Prin partaj apartamentul poate fi atribuit unuia din fostii soti, cu obligarea celuilalt la plata unei sulte corespunzatoare
Fiind bun comun, tatal dvs. nu il poate vinde singur.
tatal nu poate vinde apartamentul singur, fara prezenta mamei, decat daca mama semneaza o imputernicire la notar in acest sens.
daca mama nu e de acord sa vanda, tatal va trebui sa divorteze si sa faca partajul casei. numai pt motive temeinice poate deschide proces de partaj in timpul casatoriei
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!In cel mai rau caz probabil vom apela si la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema... marmota2010 marmota2010 Buna ziua! As avea o nelamurire, mama mea e disparuta de un an de zile, nimeni nestiind nimic de ea, as vrea sa stiu daca bunurile dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj vanzarea apartament Arghir Arghir Am o anume problema...am fost informat de mai multi avocati in privinta asta dar fiecare cu o parere diferita. Situatia fiind: Parintii mei au divortat ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal de catre mama Daliamogos Daliamogos Buna seara, am si eu o intrebare: ce se intampla atunci cand mama paraseste caminul conjugal inainte de divort? Am sa va detaliez un pic problema. Am o ... (vezi toată discuția)