avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort

puteti sa/mi spuneti va rog in caz de partaj un bun aflat pe numele amindorura, dar care a fost construit cu banii unui apartament dobindit inainte de casatorie, care este procentul care revine celui care a avut apartamentul
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:37, 6 Decembrie 2010
1/2
daca pretinde o cota mai mare, va trebui sa demonstreze ca banii pt constructie provin din vanzarea unui bun propriu
Opinia mea este alta,daca pretul apartamentului este achitat integral cu banii proveniti din vanzare atunci eu consider ca bunul trebuie atribuit integral sotului care a contribuit la cumpararea bunului.Se poate rasturna prezumtia comunitatii de bunuri.
@mirabella-ana
E corect ce spuneti, dar daca exista bunul propriu in timpul casatoriei, or nu mai exista. Banii s-au investit in bunul comun, e greu de demonstrat acum ca apartineau unuia dintre soti. Dar daca se poate proba, se poate solicita atribuirea intregului imobil. Nu se aplica inlocuirea unui bun propriu, pt ca bunul propriu nu mai exista.
este discutabila cota, deoarece se poate dovedi modul de dobandire cu ajutorul probelor.

Alte discuții în legătură

Partaj divort bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Va redau mai jos succesiunea evenimentelor pentru a va ajuta: 1. Am avut un apartament de la bunici ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)
Partaj NYNYSOR NYNYSOR daca am platit o rata impreuna cu sotia mea timp de 20 de luni, trebuie la partaj sa-i dau jumatate din ele?de ce ? ea nu a stat impreuna in acelasi imobil? de ... (vezi toată discuția)